Bugünkü Türkiye koşullarında Ultra HD televizyon almak gereksiz midir ?

Erhan Demir

Kilopat
Katılım
1 Kasım 2014
Mesajlar
217
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soru ilk duyulduğunda biraz saçma gelebilir ama şimdi elimden geldiğinde sorumu açıklamaya çalışacağım . Günümüzde filmler falan genellikle 1080p görüyorum ben daha doğrusu indiriyorum . Büyük kanallar ( kanal d , atv vs. ) hdleri var ve benim bildiğim o kanallar da full hd ( yanlış biliyor olabilirim . ) Sorum şu ben uhd bir televizyon aldığımda 1080p film izlersem televizyon uhd olmasına rağmen bana 1080p görüntü mü verecek yoksa uhd görüntü kalitesi mi verecek ? Aynı şey tv kanalları için de geçerli . Şimdiden teşekkür ederim .
 
1080p görüntüyü 1080p şekilde verecektir.

4K yayın uzun yıllar zaten Türkiye'de olmaz da 4K desteği olan film vb. bulmak bile çok zor. Bu yüzden bana göre şu an UHD TV gereksiz.
 
UHT TV şu an lazım değil bence. Çünkü yayını daha yaygınlaşmadı. Filmler daha çıkmadı. Çıkınca alınabilir. Ama şimdilik biraz gereksiz gibi gözüküyor. Tabii karar size ait.
 
Şüphelerimde haklıymışım demek ki . Yardım eden herkese teşekkür ederim . Dediğiniz gibi uhd gereksiz şuan . Onun yerine full hd işimi görecektir . Konu kapanabilir .
 
Kesinlikle işini görecektir. Yayın kalitesi artsın, sistem bir otursun o zaman alınabilir ama şu an o kadar parayı vermek biraz gereksiz olacaktı.
 
Yenileme hızı düşük, malzeme kalitesi kötü, görüntü portlarından vs. kısılmış bir 4K TV'den ise Full HD TV almak daha mantıklı. Yani bu da demek oluyor ki: 4K TV alınabilir fakat giriş seviyesine inilmemeli. Hele ki Uydu yayınında 4K yayın sunup da PC bağlantısında maksimum 1080p verenlere.
 
@son_goku 'ya katılıyorum. Full HD al ama yenileme hızı vs. iyi olsun. Pek anlamam yine ama. Gerçi ben yine Ultra HD almayı süşünüyorum 1-2 seneye İnşaallah. Belki o zamana fiyatlarda daha makul değerlere ulaşır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı