Bulk dönemi için tavsiyeler

MusaVavo

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, 15 yaşında 170 boyunda 72 kg bir erkeğim. 1 senedir spor yapıyorum 1 sene içerisinde 24 kilo verdim. Antrenörüme danıştığımda bulk yapıp kas kütlesi kazanmam gerektiğini söyledi. (Bulk başında %21 yağ oranındaydım.) Şu anda ödem problemim var günlük 375gr civarı carb 150-175gr protein 75 gr yağ alıyorum(3100KCAL). Karbonhidrat ve protein günden güne değişiyor. Bulk sürecine başlayalı 2.5 ay oldu. Şu anki yağ oranım %23 kilom ise 78-79. görünümümde büyük değişiklik olmamasına rağmen bu kadar kilo almak beni korkutuyor. Acaba bulka ara verip güzel bir şekilde define olup öyle mi devam etmeliyim diye sürekli düşünüyorum. Profesyonel ve bilgili kişilerin önerilerini bekliyorum. (Haftada 4 gün idman atıyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaloriyi zaten fazla alıyorsun sanki. Bu kadar çok yemene gerek yok. Bulk böyle değil karbonhidrat ihtiyacının 20-30g üstüne .çıkarak yapılır. Öbür türlüsü sadece yağlanmak oluyor. İki türlü de kazanacağın kas kütlesi aynı olacak.

Kaloriyi zaten fazla alıyorsun sanki. Bu kadar çok yemene gerek yok. Bulk böyle değil karbonhidrat ihtiyacının 20-30G üstüne. Çıkarak yapılır. Öbür türlüsü sadece yağlanmak oluyor. İki türlü de kazanacağın kas kütlesi aynı olacak.

+600 kalori fazla mı?

170 adamın bazal metabolizması 2500 mü? Ayrıca evet bayağı fazla. O kalorinin çoğu yağlanmana sebep oluyor. kardiyo da yapmıyorsan günden güne şişmanlıyorsun.

Hocam yanlış anlama beni de sormama gerek kalmadan söylesen olmaz mı? Sence kaç kalori almalıyım.

Kaloriyi zaten fazla alıyorsun sanki. Bu kadar çok yemene gerek yok. Bulk böyle değil karbonhidrat ihtiyacının 20-30g üstüne .çıkarak yapılır. Öbür türlüsü sadece yağlanmak oluyor. İki türlü de kazanacağın kas kütlesi aynı olacak.
Bence normal alıyor bende 187-83 kiloyum günde 3600 kalori alıyorum ortalama 480 -500 karb, 70 -80 yağ 160g protein alıyorum başlarken 75 kiloydum 3.5 ayda 9 kilo aldım bir tık fazla 4000 civarına çıkmıştım şuan 3500 kaloriyle ayda 1.5 kilo almak hedefim ancak çok yağlanmadım yağ oranım 13.5 max %1 almışımdır.

Karbonhidrat fazla alması gerekli enerjiyi başka türlü bulamaz

Ancak %20 yağ oranına dayanmışsın %21-23 civarı definasyon gerekli aksi çok kötü durmaya başlar biraz fazla yağ almışsın.

Hocam yanlış anlama beni de sormama gerek kalmadan söylesen olmaz mı? Sence kaç kalori almalıyım.
2000-2200 kalori al diyebilirim ama 1 senedir spor yapan adam hala kalori hesabı yapmamalı bence. Az çok vücudun sana söylemeli söylediklerini okuyabilmelisin. 130g falan protein alsan iyidir. 3 öğüne böl bu proteini. Antrenmandan öncede abartmadan karbonhidratını al. Yeşillikleri ve sağlıklı yağları da unutma.

Bence normal alıyor bende 187-83 kiloyum günde 3600 kalori alıyorum ortalama 480 -500 karb, 70 -80 yağ 160g protein alıyorum başlarken 75 kiloydum 3.5 ayda 9 kilo aldım bir tık fazla 4000 civarına çıkmıştım şuan 3500 kaloriyle ayda 1.5 kilo almak hedefim ancak çok yağlanmadım yağ oranım 13.5 max %1 almışımdır.

Karbonhidrat fazla alması gerekli enerjiyi başka türlü bulamaz

Ancak %20 yağ oranına dayanmışsın %21-23 civarı definasyon gerekli aksi çok kötü durmaya başlar biraz fazla yağ almışsın.
Adamın boyunda o kadar karbonhidrat yemesine gerek yok.

2000-2200 kalori al diyebilirim ama 1 senedir spor yapan adam hala kalori hesabı yapmamalı bence. Az çok vücudun sana söylemeli söylediklerini okuyabilmelisin. 130g falan protein alsan iyidir. 3 öğüne böl bu proteini. Antrenmandan öncede abartmadan karbonhidratını al. Yeşillikleri ve sağlıklı yağları da unutma.
Hocam 2000 kaloriyle kilo verir bu adam metabolizma hızı 2000 falandır benim 2100 ancak günlük almam gereken kalori 2900 falan

Birde gece yatmadan yemek yemek sıkıntı olurmu 3 ay boyunca işten dolayı geç antrenman yaptım 22:00 civarı yemek yiyip 23.30 gibi uyudum :D

Adamın boyunda o kadar karbonhidrat yemesine gerek yok.
Elbette zaten kendimle kıyaslamadım ancak karb yinede ortalama 275-300 arası alması lazım sanırım.

Bulta kalorinin %25’i yağ %20’si protein kalanıda karbonhidrattı ortalama %50-55’i

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı