Bulk yapılmalı mı?

ensark akdag

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
4 aydır spor yapıyorum.
Bu bulk nedir? Benim için uygun mudur?
Genellikle kilonun 1.2-1.5 en fazla 2 katı protein alman gerekiyor şeklinde şeyler duydum. Eğer günde 150-180 grama yakın protein alırsam daha mı hızlı gelişirim?

Kilom: 76 kg.
Boy: 1.86

Not: Yağlanmak gibi şeyler çok umurumda değil. Eğer çok fazla protein aldıktan sonra daha hızlı kas kazanıcaksam o yağı daha sonra veririm.

Haftada 5 gün gidiyorum.
Split atıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
4 aydır spor yapıyorum.
Genellikle kilonun 1.2-1.5 en fazla 2 katı protein alman gerekiyor şeklinde şeyler duydum. Eğer günde 150-180 grama yakın protein alırsam daha mı hızlı gelişirim?

Not: Yağlanmak gibi şeyler çok umurumda değil. Eğer çok fazla protein aldıktan sonra daha hızlı kas kazanıcaksam o yağı daha sonra veririm.

Haftada 5 gün gidiyorum.
Split atıyorum.

Bunları bir rehber olmadan 4 ay gittiysen boşa gitmişsin kral birinden yardım al beslenmeni ayarlasın.(tercihen kaslı arkadaş :D)

Merhaba.
4 aydır spor yapıyorum.

Haftada 5 gün gidiyorum.
Split atıyorum.

Sporun en önemli şeyi beslenme zaten. İstediğin kadar profesyonel programlar uygula, beslenme düzgün olmadığında düzgün gelişemezsin. Şeker tüketimi bırakman lazım. Günde dediğin gibi kilonun 2 katı protein alman lazım. En azından 100 gram almaya çalış bütçen nedir bilmiyorum. Yağı azaltmaya çalış. Pilav tavuk, nohut, et tarzında şeyler tüket.

Bulk demek yağlanmak demek değildir, kalori fazlası oluşturarak kas kazanmayı amaçlamaktır. Tabii bu sürede vücuttaki yağ miktarı da artacak ama bunu en minimal şekilde tutmak lazım. Yediklerini umursamazsan şeker, fast food, hamur vb. şeyler sürekli tüketirsen sporcu formun ortadan kaybolur sıradan yağlı bir vücuda dönersin.

Dirty bulk asla ama asla yapılmamalıdır, dirty bulk yapan kişiler genelde ilaçlı (steroidli) kişilerdir. Ne kadar yağlansalarda o yağları kas kaybetmeden ilaçlar sayesinde kolayca yakıyorlar. Natural birinin bunu yapması çok daha zor ve uzun bir süreç, sürece sadık kalınmazsa yağla beraber kasda kaybedersin.

İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı