Bulkta kas kütlesi düşer mi?

Yer
İstanbul
Ağustos sonunda MACFit'te yaptığım ölçümde kas kütlem yağsız ağırlık 72 kiloydu yağ oranım %13.5'tu bugün yaptırdığımda yaklaşık 45 gün geçti yağ oranım %15 olmuş. Kas kütlem 70 kiloya gerilemiş ancak ağırlıklarım artıyor. Üstelik 1.5 kilo almışım hepsi yağa gitmiş olması imkansız bir moralim bozuldu hocam makineye takılma aynaya bak dedi.

Artık haftada 3 gün idman sonu 15-20 dakika kardiyo yapacağım çünkü %20 yağ oranında bulku bitirmem gerekecek aksi takdirde testosteron salınımı azalıyormuş. Ne yapmamı önerirsiniz?

Kol ölçümde 36Cm'den 37 olmuş omuz 116'CM'den 120cm olmuş.

Ağırlıklarınız ve ölçüleriniz artıyorsa kesinlikle makine yanlış ölçüyodur.Bu tür yağ ve kas ölçen makinalara bence pek güvenmeyin.Hata payı çok fazla.

Ağırlıklarınız ve ölçüleriniz artıyorsa kesinlikle makine yanlış ölçüyordur. Bu tür yağ ve kas ölçen makinelara bence pek güvenmeyin. Hata payı çok fazla.

Bence de hocam yağ oranım artmış diyor ancak yağsız ağırlığım düşmüş ( düşen kas kütlesiyle uyuşmuyor) nasıl oluyor bu veya ağustos'ta 35kg barbel curl zor atarken şu an 40-45kg atıyorum bana bu güç artışını yağmı verdi he evet göğüslerim fazla gelişmedi 45 günde zaten 2 haftası sakatlıkla geçti e orada da dambıll presstr ağırlıklarım arttı 2.5kg

Ani kilo kaybı, hastalık, overtraining dışında kas kaybı imkansız bulkta. Ölçü yanlıştır.

Kilom 45 günde 1-1.3 kilo artmış, hastalık deseniz 3 gün grip + 10 gün omuz sakatlığı yaşadım dönüşte ağırlıklar düştü ama şu an topladım dediğiniz gibi. Overtrain olduğumuda sanmıyorum haftada 24 set göğüs, 27 set sırt, 14-15 triceps, önkol çalışıyorum acaba yeni hareketler mi eklemeliyim?

Dediğiniz gibi ölçüm yanlış bence sağ kolumda yağ 0.7 artmış kas sabit kalmış kolumun 1cm büyümesinde bu kadar etki edeceğini sanmıyorum

Ek olarak % kaç yağ olunca bulktan çıkayım %20 iyi midir 1.87 birine göre omzumda büyümüş 120 olmuş dar kategoride değilim sanırım.

Son düzenleme:
Kilom 45 günde 1-1.3 kilo artmış, hastalık deseniz 3 gün grip + 10 gün omuz sakatlığı yaşadım dönüşte ağırlıklar düştü ama şu an topladım dediğiniz gibi. Overtrain olduğumuda sanmıyorum haftada 24 set göğüs, 27 set sırt, 14-15 triceps, önkol çalışıyorum acaba yeni hareketler mi eklemeliyim?

Dediğiniz gibi ölçüm yanlış bence sağ kolumda yağ 0.7 artmış kas sabit kalmış kolumun 1cm büyümesinde bu kadar etki edeceğini sanmıyorum

Ek olarak % kaç yağ olunca bulktan çıkayım %20 iyi midir 1.87 birine göre omzumda büyümüş 120 olmuş dar kategoride değilim sanırım.
20 gündür hiç spora gitmedim bende bile kas kaybı olmadı. %18 %20 bulktan çıkmak için idealdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı