Burçlar ve Bilim

  • Konuyu başlatan Kimse
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3B
@BrainHacker Yorumlar değil, onları takip etmiyorum. Bana uyan burcumun genel özellikleri.

@BERWAR Açıkçası ben de böyle şeylere inanmam, bugüne kadsr da hep burçlara inanmam diye dedim durdum. Ama geçenlerde bi aklıma geldi Richard Dawkins'in yaptığı sosyal deney dışında bir üniversite çalışması falan var mı bildiğiniz diye. Yani burçlara inanmıyorum, ama içimde küçük bir merak gibi, şüphe gibi bir şey vardı özelliklerim tam tuttuğu için. Açtığıma da pişman oldum konuyu utancımdan. :) Hatta bi yönetici konuyu silerse hiç de fena olmazdı. @apesh1t
 
Duygularımın inanılmaz ve derin oluşu doğru ama ne sosyal medyadan sevindirici bir haber aldım ne de güçlükler karşısında ayajta kalabilmem. Hassas ve duygusal birisiyim. Hangi burç bu?
Burç falını es geç. Hangi burç olduğunu hatırlamıyorum. Bir taneden fazla burç var orda. Ancak mantığı herkesin ortak özelliklerinin yazılması veya kişinin kendisinde olmasını istediği özelliklerin yazılmasıdır.
 
@BrainHacker Yalnız tek uyan özellik var o da tek benim burcumun özelliği: balık. Balık burçları duygusallığıyla bilinir. :) Sanırım Dawkins'in yaptığı deneyi denediniz.
 
Burçlar ve astrolojiyle alakalı dünyada hiçbir üniversite - sanırım İngiltere'de bununla ilgili bir lise var- olmadığı için burçlarla ilgili üniversite araştırmaları yapan kişilerin sayısı da çok azdır. Bir kere hiçbir bilimsellik içermediğinden dolayı ve 7 milyar kişinin tüm özelliklerini ve davranışlarını sadece 12 tane burca - ve aynı zamanda kalıba- sokmak isteyen bir uğraş olduğundan dolayı kimse de bunun üzerine alıştırma yapmaz yani.

Her şeyden önce sadece 12 tane burç ile - bir de bunların yükselenleri ve alçalanları dedikleri bir şey daha var sanırım, hadi onları da 12'şer taneden sayarsak toplam 36 tane diyelim- milyarlarca insanı bir kalıba sokan bu sahtebilime ve onların yalakacısı olan ve kendilerine astrolog diyen şarlatanlara herhangi bir bilimle alakalı uğraşı olan birinin itibar etmemesi gerekir zaten. Çünkü bilimsellikle alakalı hiçbir yöntem kullanmıyorlar. Bilimselliği bırakın birinin dediğini öbürü inkar ediyor zaten. İç tutarlılıkları bile yok.
 
Zaten şu ana kadar hep inanmadım, inanmıyorum dedim ama içimde küçük bir merak kalmıştı. Yoksa yine inanmıyordum, hala da inanmıyorum. :)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı