Bursa'da metroda sigara içen şahıs nedeniyle kargaşa yaşandı

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Bursa'da bir şahısın sigara içmesi nedeniyle tartışma yaşandı. Metrodaki yolcular tarafından şahıs uyarıldı ancak şahısın küfür etmesi üzerine şahısın metrodan indirilmesi üzerine tartışma kavgaya döndü. Kişinin Suriyeli olduğu düşünülüyor. Bursa Valiliği olay hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medyada yer alan 08.05.2022 günü 22.30 sıralarında bir metro istasyonunda iddiaya göre yabancı uyruklu şahısların sigara içmeleri sonucu çıkan kargaşa ile ilgili olarak;

Bahse konu kargaşanın Acemler Metro İstasyonunda sigara içme iddiası üzerine özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi esnasında olduğu, gözaltına alınan şahısların birbirlerinden şikayetçi olmamaları üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldıkları, şahısların her ikisinin de Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

1652079653296.png

Ne güzel kelime oyunu var. Elbette Türk vatandaşı. Ona şüphe yok zaten. Ama bi sorun, Türk vatandaşı olmadan önce ne vatandaşıydı? Ve vatandaşlığı geçtim, uyruğu ne? Suriyeli mi Afgan mı yoksa Pakistanlı mı? Türk vatandaşı diyerek sözümona mülteci nefretini dindirecekler. Yazık.

@AidenPearce hocam Bursa Valiliğinin Twitter hesabına baktım. Yorumda da zaten bunlara inanan yok, her ne kadar Türk vatandaşı deseler de millet gözünü açtı artık.

Arkadaşlar olay ırk kavgasına dönüşmüş ama ben Bursa'da, 5 yıllık öğrenci hayatımda onlarca kez bu tarz durumlarla karşılaştım.

2010-2015 arası Bursa'daydım. Özellikle son seferlerin olduğu, tek tük insanların bindiği zamanlarda adam üstten camı açıp tüttürüyordu. Alkol içeni de gördüm, ot içeni de... O vakitlerde bindiğinizde vagonda sigara kokusu almanız muhtemel zaten. İçen de 2 dakika sabredemiyorsa demek ki.

Din, dil, ırk ayrımı yapmadan mı yaklaşsak olaya acaba?

Toplumun ahlak seviyesi yerin dibine batmış vaziyette. Konuşulması gereken konuların daha farklı olması gerek. Önceden de vardı bu durum, hâlâ devam ediyormuş demek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı