Maraş'ta 5.3 artçı yaşandı

Celal Şengör programda artçı depremlerin devam edeceğini ve depremden yaklaşık 6 ay sonra 6.8 büyüklüğünde bir deprem daha olabileceğini söylemişti. Umarım zamanında alamadıkları önlemleri bu saatten sonra alamaları zor olsa da biraz da olsa akıllanırlar ve almaya çalışırlar.
Almazlar hocam almazlar. Mayıs'ta faturayı kesip göndereceğiz.

5,3 yıkıcı değil, sarsıntı yaratacak türden bir deprem. Yanlış bilmiyorsam yıkıcı olması için 6,5 ve üstü olması gerekiyor. Ama 5,3 bana fazla geldi. Aslında bu tür artçı depremlerin yaşanması iyi. Enerji boşaltımı yapıyor, daha büyük depremlerin açığa çıkmasını engelliyor. 7,5 olacağına 10 kere 5,3 deprem olsun daha iyi.

Kardeşim benim, demek istediğim o değil. Dediğin bölgede en az 100 tane 5-6 arası şiddette artçı yaşanmıştır zaten şu ana kadar. Normal bir şey bu olay... He artçı değilde ayrı bir deprem meydana gelirse sıkıntı olur.
Artçılar depremlerin öncüsü olarak kabul edilir o yüzden artçı olan yerlerde anında dikkat kesilmesi gerekiyor ki aynı olayları tekrar tekrar yaşamak zorunda kalmayalım, ders çıkaralım.

6.8 depremi gerçekleşeceği yerin (büyük ihtimal maraş'ta olacak) işini tamamen bitirir ancak komşu şehirler bunu yine bir şekilde atlatır. Elazığ depremi olduğu zaman Malatya'daydım. O kadar şiddetli değildi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fay hatları uzun zamandır bu kadar enerji boşaltımı yapmamıştı. 5.3 ülkenin durumuna göre ürkütücü bir rakam. İnşallah daha ilerlemez.

Burada bayağı hissedildi hocam.

Celal Şengör programda artçı depremlerin devam edeceğini ve depremden yaklaşık 6 ay sonra 6.8 büyüklüğünde bir deprem daha olabileceğini söylemişti. Umarım zamanında alamadıkları önlemleri bu saatten sonra alamaları zor olsa da biraz da olsa akıllanırlar ve almaya çalışırlar.
Yine de halkın güvenliği uğruna harekete geçmezler, bizim ırkımız ve kanımız dışında elin p*ç arabı bile dâhâ kıymetli.

Seçim Mayıs'ta olmaz ertelerler Haziran ya da temmuza bu yaz yapsınlar da yeter ki.
Savaş veya darbe durumu olmadığı sürece seçim ertelenemez.

MADDE 5 – (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmediğine dair karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi bir yıl geriye bırakılır.

(2) Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.

Bu maddeyi biliyorum anayasa da var ancak adamlar anayasayı sakız gibi çiğniyor hesap soran yok yani yapabilirler.
Savaş veya darbe durumu olmadığı sürece seçim ertelenemez.

MADDE 5 – (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmediğine dair karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi bir yıl geriye bırakılır.

(2) Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı