Bursa'nın Fişi Çekildi

Şehri besleyen ana trafo arızasından dolayı şu an şehirde jeneratör olmayan yerlerde elektrik bulunmuyor.

Bosch, Oyak Renault gibi büyük fabrikalarda üretim durdu.

Son düzenleme:
Dün Malatya'da da elektrik kesildi. Saatlerce elektrik yoktu. Üstelik Vodafone da çekmiyordu. Baz istasyonlarının yayınlarını mı düşürdüler, başka birşey mi oldu bilmiyorum. Aklıma iki şey geldi. Ya baz istasyonu jeneratörle çalışırken yayınını düşürüyor, ya da savaş çıktı. :D
Aynısı İstanbul'da olsaydı buraya hemen her şey çok güzel oldu yazacak insanlar tanıyorum. Bursa olunca sesleri çıkmaz ama.

Malatya'da telefon çekmiyordu. O kadar berbattı yani. Asansörde bir kişi kaldı. Elektrik idaresi en az 5 saat sonra gelir deyince zar zor adamı çıkardılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bence olayı siyasete bağlamayalım. Yani her şeyi siyasete bağlamak bence mantıksız. Siyasete bağlanacak çok şey olduğu kadar bağlanmayacak şeyler de var diye düşünüyorum. Deseniz ki ekonomi niye kötü siyaset denir, niye yerli otomobilimiz yok siyaset denir, niye üretimimiz az siyaset denir vs uzar gider. Fakat bu tür arıza olabilecek şeyler bence siyasi değildir.

Çünkü hepimizin desteklediği, beğendiği bir siyasi görüş elbette var. Bu mevzu Türkiye'nin hatta Dünya'nın her yerinde olabilecek bir olay. İstanbul'da da olabilir, Ankara'da da olabilir başka yerde de. Yani en iyi şirkette bakıyor olsa böyle bir olay yaşanmaz, imkansız diyemeyiz. Ben Ankara'da yaşıyorum daha doğrusu üniversiteden döneli 1,5 ay oldu geldiğimden beri her gün elektrik kesintisi yaşıyorduk Etimesgut'un merkezinde. Oysa elektriğe bakan kurum özel ve sağlam bir şirket; EnerjiSA.

Mansur başkanı çok severim, bu olay Ankara'da yaşansa ve arıza Mansur başkandan bilinse, belki bilen bilir 15 Temmuz Çöp Konteynır videosunu orada ki adam gibi "Elektrik kesintisiyle Mansur başkanın ne alakası var" diye çıkışırım yani saçma gelir siyasiden bulmak. Açın siyaseti ilgilendiren "Biz niye Uzay Bilimlerine önem vermiyoruz?" diye bir konu orada sabaha kadar tartışalım.

Demem o dur ki burada boş yere siyasi olay tartışmaya gerek yok çünkü bu konu yeri değil, siyasilik bir durum yok ortada. Düşüncem bu yönde.

Niyetinizin kesinlikle iyi, hedefinizin birleştirici olma gayreti olduğundan eminim. Şunu düşünmenizi istiyorum. Siyaset nedir?(biz garibanlar için tabi) Genelleme yapacaksak "yarına ilişkin uymam gereken düzeni" hazırlayan sosyal çalışmalar. O vakit Askerin bakışından, imamın niyetine kadar her şey siyasetin bir parçasıdır. Elektrik kesintisi basit bir kavram değildir. Belediye yada elektriği kontrol eden kurumun başındaki adamın niyeti ile alakalıdır. Memleketini seven adam değilde makamı seven adam oturuyor/oturtuluyorsa siyaset yapmak zorundasınız. Bu ülkeden iki adet yok ki. Yarında bu ülkede yaşamak istiyorsan MECBURSUN. Kaçamazsın, kaçarsan kaybedersin.

Yine olayı siyasete bağlamışlar :D

4 haftadır evimde elektrik kesilip duruyor. Ben cikip desem Imamoglu yüzünden, katılır misin.

Muhalefet olacağım diye komiklik yapıyorsunuz.

Her ne sebeple olursa olsun, dün koskoca fabrikaların dakika başına ürettiği parçalar, arabalar üretim hatlarından çıkarılamadı. Kim bilir ne kadar zarar ettiler. Merkez de Altıparmakta arkadaşlarım yiyecek yemek bulamamışlar, Hiç bir yer eskisi gibi tüple yemek yapmadığı için. Arıza ya da sabotaj, olan her zaman olduğu gibi bize oldu. Birileri ceza almadan bence toparlayalım konuyu :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı