Burslu bölüm kazanmak

Daha önce burslu olup da hazırlıkta ücret ödeyeni duymadım. Üniversiteye göre değişebilir bu durum benim duymamam doğru yapmaz bunu üniversite ve bölüm bazında bakman gerekir ve bunu da bir kaç tıkla kolayca öğrenebilirsin.

Şöyle bir durum da var: Üniversiteler bursluluğu belli bir yıla göre veriyor. Mesela A üniversitesindeki bir bölümün normal eğitim süresi 4 yıl ise 4 yıl bursluluk veriyor eğer okulu uzatır da 5. yıla kalırsan o yılın ücretini veriyorsun. Bu yüzden bursluluk şartlarını iyi okumanı öneririm.

Tobb Etü mezunuyum, bizim okulun son zamanlarında böyle kesirli burslu arkadaşları da görür olmuştuk. Ayrıca arkadaşların dediği gibi okuldan okula değişen bir düzen yok. 4 yıl bölüm + 2 yıl varsa ekstra hazırlık olmak üzere azami 7 sene burslu okuyabilirsiniz, ki ben öyle okudum sağdan soldan duymadım. Fakat her vakıf üniversitesinin bursluluk statüsü farklı düzenlenebiliyor, site içerisinden veya ÖİM'den öğrenebilirsiniz.

Tobb Etü mezunuyum, bizim okulun son zamanlarında böyle kesirli burslu arkadaşları da görür olmuştuk. Ayrıca arkadaşların dediği gibi okuldan okula değişen bir düzen yok. 4 yıl bölüm + 2 yıl varsa ekstra hazırlık olmak üzere azami 7 sene burslu okuyabilirsiniz, ki ben öyle okudum sağdan soldan duymadım. Fakat her vakıf üniversitesinin bursluluk statüsü farklı düzenlenebiliyor, site içerisinden veya ÖİM'den öğrenebilirsiniz.

Üniversiteye göre değişebilir her yerde 7 yıl değil. Arkadaşım 4 senelik bölümü 5 seneye uzattı diye bursu bitti ve tam ücret ödedi

Bilgi Üniversitesinde tam burslu okurken hazırlık 2 yıl, bölüm de 6 yıl olmak üzere burslusun denilmişti bana. Sonrasındaki uzatma ücrete tabii.
Diğer okullar da böyledir diye umuyorum ama sen yine de o okul ile görüşüp emin ol.
Ama şunu garanti edebilirim. 1 yıl hazırlık ve 4 yıl bölümde o burs miktarı geçerli.
Bursu okul değil, ÖSYM ya da YÖK sağlıyor bu arada. Şartların en azından bir miktarı okula bağlı değil bu yüzden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı