ByNoGame T.C. kimlik no istemesi

Kimlik numaranızın hala internete düşmediğini düşünüyorsanız şaşırırım. ByNoGame'in kolay veri sızdıracağını düşünmüyorum ama diyelim ki sızdırdı... Muhtemelen kimlik numaranızın tanımadığınız birinin eline ilk geçişi olmayacak.
 
Hepimizin T.C.'si büyük ihtimalle internette dolaşıyor zaten, o yüzden pek takılmamak lazım güvenilir site sonuçta.
 
Ya bu durum cidden aşırı saçma ve mantıksız bir şey. TC numarası yerine bir numara veya örneğin HES kodu gibi vb bir şey olmalı ve o kodu, TC no isteyen yere yazmalı veya vermeliyiz ancak YÜKSEK devlet kurumları haricinde (mahkeme gibi) o TC numarasına erişim olmamalı. Yine doğrulama yapılabilir ancak yüksek düzeyde şifreli şekilde. 3. tarafa geçmemeli TC. Böyle bir şey neden halen yapılmıyor anlam veremiyorum, ki bunu düşünmek dahi zor bir şey değil.

Misal bir kodun sızıntı oldu diyelim, tehlikeye girdi, direk başvurup yeni kod talep edilebilmeli.
 
Ya bu durum cidden aşırı saçma ve mantıksız bir şey. T.C. numarası yerine bir numara veya örneğin HES kodu gibi vb bir şey olmalı ve o kodu, T.C. no isteyen yere yazmalı veya vermeliyiz ancak yüksek devlet kurumları haricinde (mahkeme gibi) o T.C. numarasına erişim olmamalı. Yine doğrulama yapılabilir ancak yüksek düzeyde şifreli şekilde. 3. tarafa geçmemeli T.C.. Böyle bir şey neden halen yapılmıyor anlam veremiyorum, ki bunu düşünmek dahi zor bir şey değil.

Misal bir kodun sızıntı oldu diyelim, tehlikeye girdi, direk başvurup yeni kod talep edilebilmeli.

Haklısın yani devlet kurumu bankalar istese tamam deriz.
Haklısın yani devlet kurumu bankalar istese tamam deriz.

Ki bankalar kuryeler mecbur istiyor bir şey olursa veya sistemde kartimiz gozuksun diye kuryelerde kartın sahibi sen misin diye kimlik aliyor.
 
Kuryelere de gerek yok, kötü niyetli birileri her türlü her meslekten kullanabilir.. kontrol için o dediğim yapılacak kodu girecek, kod bir şekilde kişiyi onaylamayı sağlayacak vs.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı