C# Başlangıç Formu

Zevahir

Kilopat
Daha fazla  
C#'ta bir proje geliştiriyorum. Ve başlangıç formunu değiştirmem gerekiyor. Başlangıç formunu program. CS'den application run kısmından değiştireceğimi biliyorum lütfen yorumlara bunu yazmayın.

Benim istediğimi form 3'deki bir butona tıkladığımda artık programı açarken formden başlamasını istiyorum. Yani bu komutu butona yazmam gerekiyor. Sizce nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Form3'teki butona tıklanınca bir ".ini" ayar dosyasına hangi formun başlangıç formu olduğu bilgisini string olarak yazın. program.cs dosyasında bu ".ini" dosyasındaki değeri okuyup if koşul ifadesiyle çalıştırılacak formu belirleyin. Aşağıdakine benzer bir şekilde
Kod:
//baslangicFormu ini'den okunan string değeri
if (baslangicFormu == "form2") {
    Application.Run(new Form2());
}else{
    Application.Run(new Form1());
}

Form3'teki butona tıklanınca bir ".ini" ayar dosyasına hangi formun başlangıç formu olduğu bilgisini string olarak yazın. program.cs dosyasında bu ".ini" dosyasındaki değeri okuyup if koşul ifadesiyle çalıştırılacak formu belirleyin. Aşağıdakine benzer bir şekilde
Kod:
//baslangicFormu ini'den okunan string değeri
if (baslangicFormu == "form2") {
    Application.Run(new Form2());
}else{
    Application.Run(new Form1());
}
Biraz daha ayrıntılı bir şekilde açıklayabilir misiniz? İni dosyasının içerisinde ne olmalı? Ve bu verdiğiniz kodu buton içerisine mi eklemem gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı