Butonun kenarlarına border radius ekleme direkt olarak butonun özelliklerinde yok sanırım. Ben eskiden gunauı kullanırdım sana da tavsiye edebilirim. Çok daha esnek ve border radius özelliği direkt var.
Peki sana bir şey daha sorimmi yani bilebilir misin acaba.
Direkt sorsan mı acaba?
Yapmak istediğini pek anlamasamda sanırım az çok anladım.Bak şimdi buradaki kolonda ben başlıklar var ya tutar falan onların arka plan rengini mavi forecolor larınıda beyaz yapmak istiyorum olmuyor ve açıldığında mavi olacak hiçbir şekilde renk değişmeyecek ödeme ayının mavi olmasının sebebi de mesela 200 yazan yere bastığında da tutar mavi oluyor ama ben değişmemek üzere mavi yapmak istiyorum.
// fontu ve renkleri ayarla
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.BackColor = Color.Blue;
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.ForeColor = Color.White;
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font(dataGridView1.Font, FontStyle.Bold);
// başlıkların ve stilin değişmemesinden emin ol
dataGridView1.EnableHeadersVisualStyles = false;
Teşekkürler ama burada yazılar değişik font lu onu nasıl düzenleyebilirim?
Teşekkürler ama burada yazılar değişik font lu onu nasıl düzenleyebilirim?
Tm oldu çok teşekkürler.
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 12, FontStyle.Bold);
dataGridView1.DefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 10, FontStyle.Regular);
Eki Görüntüle 2283726
Üstteki kolonun fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 12, FontStyle.Bold);
Satırdaki kolonların fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:dataGridView1.DefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 10, FontStyle.Regular);
Galiba seçim renginden bahsediyorsunuz. Evet değiştirebilir veya görünmez yapabilirsiniz.Son iki tane daha bir şey soracağım hani benim attığım fotoğrafta alttaki satırı seçince başlık açık mavi gibi bir renk alıyordu ya onu iptal etme ve aradaki çizgileri kaldırma.
dataGridView1.DefaultCellStyle.SelectionBackColor = dataGridView1.DefaultCellStyle.BackColor;
dataGridView1.DefaultCellStyle.SelectionForeColor = dataGridView1.DefaultCellStyle.ForeColor;
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.