C# da Button'un kenarları nasıl kaldırılır?

Ahmet_73

Centipat
Daha fazla  
Butonun kenarlarını oval yapma ve bir şey saha soracağım DateTimPicker de tarihi sayı gibi yazıyor ben arasına / işaretinden koymak istiyorum.

Butonun kenarlarına border radius ekleme direkt olarak butonun özelliklerinde yok sanırım. Ben eskiden gunauı kullanırdım sana da tavsiye edebilirim. Çok daha esnek ve border radius özelliği direkt var.

Direkt sorsan mı acaba?

Bak şimdi buradaki kolonda ben başlıklar var ya tutar falan onların arka plan rengini mavi forecolor larınıda beyaz yapmak istiyorum olmuyor ve açıldığında mavi olacak hiçbir şekilde renk değişmeyecek ödeme ayının mavi olmasının sebebi de mesela 200 yazan yere bastığında da tutar mavi oluyor ama ben değişmemek üzere mavi yapmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 1723553449293.png
    1723553449293.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 51
Bak şimdi buradaki kolonda ben başlıklar var ya tutar falan onların arka plan rengini mavi forecolor larınıda beyaz yapmak istiyorum olmuyor ve açıldığında mavi olacak hiçbir şekilde renk değişmeyecek ödeme ayının mavi olmasının sebebi de mesela 200 yazan yere bastığında da tutar mavi oluyor ama ben değişmemek üzere mavi yapmak istiyorum.
Yapmak istediğini pek anlamasamda sanırım az çok anladım.

1723555547766.png

Ödeme Ayı, Ad Soyad ve Tutar kolonlarının mavi olmasını istiyorsun. Kodu Form'un Load kısmına yapıştırabilirsin veya herhangi bir yüklenme olayına.

C#:
    // fontu ve renkleri ayarla
    dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.BackColor = Color.Blue;
    dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.ForeColor = Color.White;
    dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font(dataGridView1.Font, FontStyle.Bold);
    // başlıkların ve stilin değişmemesinden emin ol
    dataGridView1.EnableHeadersVisualStyles = false;

Köşeleri ovalimsi buton yapmak için sınıf ekleyip baştan buton sınıfı yazman gerekli. Buda bir çok hata ve probleme yol açacaktır. Hazır UI kullanabilirsin. Üstteki yorumda dendiği gibi Guna UI kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Teşekkürler ama burada yazılar değişik font lu onu nasıl düzenleyebilirim?

Tm oldu çok teşekkürler.
1723556752850.png

Üstteki kolonun fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 12, FontStyle.Bold);

Satırdaki kolonların fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:
dataGridView1.DefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 10, FontStyle.Regular);

Eki Görüntüle 2283726

Üstteki kolonun fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:
dataGridView1.ColumnHeadersDefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 12, FontStyle.Bold);

Satırdaki kolonların fontunu ve büyüklüğünü değiştirme;
C#:
dataGridView1.DefaultCellStyle.Font = new Font("Arial", 10, FontStyle.Regular);

Son iki tane daha bir şey soracağım hani benim attığım fotoğrafta alttaki satırı seçince başlık açık mavi gibi bir renk alıyordu ya onu iptal etme ve aradaki çizgileri kaldırma.

Son iki tane daha bir şey soracağım hani benim attığım fotoğrafta alttaki satırı seçince başlık açık mavi gibi bir renk alıyordu ya onu iptal etme ve aradaki çizgileri kaldırma.
Galiba seçim renginden bahsediyorsunuz. Evet değiştirebilir veya görünmez yapabilirsiniz.

C#:
dataGridView1.DefaultCellStyle.SelectionBackColor = dataGridView1.DefaultCellStyle.BackColor;
dataGridView1.DefaultCellStyle.SelectionForeColor = dataGridView1.DefaultCellStyle.ForeColor;

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı