C# ya da C++'yı nasıl öğrenebilirim?

C# öğrenmenin de mantıklı olduğunu düşünüyorum, ama ben en az 2 tane dil bilmek istiyorum.

Visual Basic öğrensen ne yapıcan ki. En az iki dil bilsen en olacak? Hedefin oyun geliştirmek değil mi ?

Oyun geliştirirken 2 dil kullanmana gerek yok biliyorsun.

Zaten bir dilin temellerini tam anlamıyla öğrendikten sonra diğer dillere geçmen iş değil.

Fakat bende eski dönemlerimde dil öğrenmeye kendime özel bir dil seçip full ordan devam ederim iyi bir seçim yapmam lazım diyordum fakat öyle bir şey yok. Mesela bir alt seviye dilin örneğin C'nin temelini alırsan rahatlıkla diğer dillere geçiş yaparsın : C#,C++,Python vs vs.

Çünkü dillerin mantık aynı hedef farklı.

Ne yapmak istediğinize bağlı olarak o dili seçmenizi öneririm. Nedeni çok basit çünkü yapmak istediğiniz şeylerin ufak tefek de olsa ucundan tutunca daha da hevesleneceksiniz. Burada herkesin kendine göre bir nedeni olabilir, ama benim görüşüm bu yönde.

Ayrıca yanlış anlaşılmasını istemem, ama bu bana biraz goy goy tadı vermeye başladı. C öğrenirsen diğer dilleri de öğrenirsin. Bütün dillerde kodlama mantığı aynıdır. Sadece syntax' ları ve yapıları biraz farklılık gösteririr. Kişi isterse Pythonla da kodlmayı öğrenebilir ki bence daha rahat öğrenir. Neredeyse yazı yazmadan kod yazıyorsun. Aralık ayında yaptığım aramada 2019 stackoverflow verilerinde de en popüler aramalarda ve kullanımda olduğunu görmüştüm.

Ne yapmak istediğinize bağlı olarak o dili seçmenizi öneririm. Nedeni çok basit çünkü yapmak istediğiniz şeylerin ufak tefek de olsa ucundan tutunca daha da hevesleneceksiniz. Burada herkesin kendine göre bir nedeni olabilir, ama benim görüşüm bu yönde.

Ayrıca yanlış anlaşılmasını istemem, ama bu bana biraz goy goy tadı vermeye başladı. C öğrenirsen diğer dilleri de öğrenirsin. Bütün dillerde kodlama mantığı aynıdır. Sadece syntax' ları ve yapıları biraz farklılık gösteririr. Kişi isterse Pythonla da kodlmayı öğrenebilir ki bence daha rahat öğrenir. Neredeyse yazı yazmadan kod yazıyorsun. Aralık ayında yaptığım aramada 2019 stackoverflow verilerinde de en popüler aramalarda ve kullanımda olduğunu görmüştüm.

Evet kişi istediği her dille başlayabilir programlamayı öğrenebilir haklısınız. Ben orda soran kişiye neden 2 dile ihtiyacı olmadığını anlatmaya çalışmıştım. Çünkü programlamaya yeni başlayan kişilerde ben bunu öğrenirsem bir daha başka bir programlama diline dönemem diye bir algı oluşabiliyor. Bunun aslında öyle bir şey olmadığını söyledim ve bu algısını kırmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Evet kişi istediği her dille başlayabilir programlamayı öğrenebilir haklısınız. Ben orda soran kişiye neden 2 dile ihtiyacı olmadığını anlatmaya çalışmıştım. Çünkü programlamaya yeni başlayan kişilerde ben bunu öğrenirsem bir daha dönemem diye bir algı oluşabiliyor. Bunun aslında öyle bir şey olmadığını söyledim ve bu algısını kırmaya çalıştım.
O zaman en iyisi sadece C# öğrenmek, fazladan dil öğrenmeye gerek yok dediğinize göre.

O zaman en iyisi sadece C# öğrenmek, fazladan dil öğrenmeye gerek yok dediğinize göre.

Evet hedefin Unity ile C# kullanarak kendi halinde oyunlar yapmak ise kesinlikle önceden bir dil öğrenip sonradan C# öğrenmenin bir manası yok.

Öncelikle giriş için C# derslerine bakın.
(Form desleri değil. Direk C# temelini anlatan dersleri tercih edin.)

İnternette küçük bir araştırma yaparak C# derslerine ulaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Bu bir playlist fakat tek bir video olarak gözükmüş kanalın içinden oynatma listelerine bakıp full playlist'ten oynatabilirsiniz.)

Hiç acele etmeyin. Yavaş yavaş olayı kavraya kavraya öğrenin.

Evet kişi istediği her dille başlayabilir programlamayı öğrenebilir haklısınız. Ben orda soran kişiye neden 2 dile ihtiyacı olmadığını anlatmaya çalışmıştım. Çünkü programlamaya yeni başlayan kişilerde ben bunu öğrenirsem bir daha dönemem diye bir algı oluşabiliyor. Bunun aslında öyle bir şey olmadığını söyledim ve bu algısını kırmaya çalıştım.

Ben yanlış anlamışım söylediğinizi kusuruma bakmayın.

Fazladan dil öğrenmeye gerek yok demiyor arkadaş. Sizin yapmanız gerekeni özet geçiyorum en azından böyle davranılması taraftarıyım. Programlamaya yeni başlayan birisi bir dilde uzmanlaşmalı ve daha sonra diğer dillere yönelmeli. Hem algoritmaya hem de programlama mantığına hakim olacaksınız.

Tek bir dile bağlı kalma konusunu şöyle açıklayayım. Profesyonel anlamda konuşmak gerekirse, bugün bir oyun yapacaksınız, ama yarın yapacağınız bu oyunu farklı bir teknolojide yapmanız gerekecek veya farklı bir şirkette çalışmak isteyeceksiniz. Bunun için o dile geçişte size o uzmanlaştığınız dil kolaylık sağlayacak.

Merhaba.
C neredeyse öldü ve C++ da ölüyor.
Windows 10 yil önce C++ dan destegini kesip C# a verdi.
Artik güncel oyunlar da C# dan yaziliyor.
Eger ki C# ögrenmeye merakliysan söyle bir sey yapabilirsin
Algoritma mantigini bilmiyorsan önce bu 10 videoyu bitir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Eger ki Algoritma mantigini biliyorsan bu 50 videoyu bitir.

Sonra buradan C# form derslerine de bakabilirsin. Console derslerini bitirdikten sonra elbette.
Community i indirmen gerekecek buradan indirebilirsin.
Sonra bu kursu satin alip ögrendikten sonra 3D 2D oyun yapmaya baslayabilirsin.
Multiplayer dahil.
Lakin bir ekip bulman ya da toplaman senin yararina olacaktir.

Hocam ben C# la basladim su anlik iyi gidiyoruz sorun cikmaz umarim:D

Başkan naptın devam mı hala :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı