Çözüldü C#'da OS kütüphanesi var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Merhaba Python'da OS diye bir kütüphane var. Onu kullanarak istediğimiz programlari dosya yoluyla çalıştırabiliyoruz. C#'da Windows Forms kullanarak yapmak istiyorum. C#'da böyle bir kütüphane var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eki Görüntüle 988346

Hocam çok yardımcı oldunuz sadece bir tane kaldı 😅. Kodu tamamen sizden kopya çekermiş gibi oldu ama öğreniyorum işte.
İlk mesajımda söylemiştim aslında. Dc değişkenine değer atamıyorsun. Değer atamadan kullanamazsın. string dc = "buraya kısayol kelimesini yaz" yapman gerekiyor. mesela string dc = "dc" şeklinde. Ayrıca değişkende tutmak yerine direk de yazabilirsin. yani if(kisayol == "dc") şeklinde.
Ayrıca ek olarak string ifadelerini bu şekilde karşılaştırmıyoruz.
if(kisayol.ToLower().Equals(dc)) şeklinde yapman daha iyi olacaktır. Bu Textboxtan gelen değeri önce küçük karaktere çeviriyor(örneğin "aSd" -> "asd" oluyor) daha sonra equals metodu ile bu değere eşit mi diye kontrol ediyoruz.
Teşekkürler hocam onu yaptım bir hata çözüldü. Diğerleri nasıl çözülecek biliyor musunuz?
Ondan tam emin değilim ama Process.Start(@'burasını degiştirme') şeklinde yapman çözecektir. parametrenin başına @ ekle.
Yada yol stringdeki tüm \ işaretinin yanına birdaha aynısını ekle.

Ondan tam emin değilim ama process. Start(@'burasını degiştirme') şeklinde yapman çözecektir. Parametrenin başına @ ekle.
Ya da yol stringdeki tüm \ işaretinin yanına bir daha aynısını ekle.

Screenshot_17.png

Hocam çok yardımcı oldunuz sadece bir tane kaldı 😅. Kodu tamamen sizden kopya çekermiş gibi oldu ama öğreniyorum işte.

Eki Görüntüle 988346

İlk mesajımda söylemiştim aslında. Dc değişkenine değer atamıyorsun. Değer atamadan kullanamazsın. string dc = "buraya kısayol kelimesini yaz" yapman gerekiyor. mesela string dc = "dc" şeklinde. Ayrıca değişkende tutmak yerine direk de yazabilirsin. yani if(kisayol == "dc") şeklinde.
Ayrıca ek olarak string ifadelerini bu şekilde karşılaştırmıyoruz.
if(kisayol.ToLower().Equals(dc)) şeklinde yapman daha iyi olacaktır. Bu Textboxtan gelen değeri önce küçük karaktere çeviriyor(örneğin "aSd" -> "asd" oluyor) daha sonra equals metodu ile bu değere eşit mi diye kontrol ediyoruz.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı