C++'da tek başına nasıl gelişilir?

Dil önemli değil. Ekosisteme hakim olman lazım. Bunun için Network ve OS konularına ağırlık vermeni tavsiye ederim.
Dili kullandıkça alışıyorsun. Bu konuları öğrenirken sürekli C++ ile kendini test et, örnek kodlar bul ve çalıştırmayı ve özelleştirmeyi dene.
Basit bir TCP/UDP (Socket programming) konusunda bile güzel bilgi birikimi katar sana.

Bir süre sonra yaptıklarını nasıl kütüphane yaparım başkası bunları nasıl kullanır gibi konulara girmeyi dene. İnan bana çok farklı şeyler katıyor insana.
Peki ozellikle is bulmak, is verene kendimi kanitlamak icin tavsiye ettigin Proje/ fikir var mi? Kutuphane olayini mutlaka deneyecegim. Network, OS konularini not almistim c++ dan sonra mutlaka arastiracagim.

Güncel kursları tekrardan inceledim. Evet dediğiniz gibi değişkenleri vs öğreten kurslar varmış fakat hala C++ Başlangıç dili olmadığı ortada.
Saçma. Bu mantıkla hiç bir dil başlangıç dili değil. Bu mantığa göre pseudo kod yazdırmak gerekiyor. Fakat çoğu kişi hadi başlangıç dili olarak Python önerelim diyor. Neden? "Çünkü syntaxı daha kolay, ve veri tanımlarken değişken türlerini direkt belirtemeye gerek yok! Ayrıca memory safe! Yeeey.".

Yol üstünde deneyerek, hata yaparak öğrenilir programlama dilleri. Çoğu dilin syntaxını öğrenmek bir yada bir kaç gün alır. Asıl vakit alan dillerin kurallarını öğrenmektir. Dolayısıyla eğer OOP prensiplerine giriş yapılacaksa, seçilen ilk dilin önemi yok. C++, C#, Rust, Python, Java... Fark etmez. OOP prensipleri öğrenildikten sonra hedef platform, hedef ürün grubu seçilir ve buna uygun dil öğrenilir. C++'tan bal gibi başlangıç dili olur bu arada.

C veya Python öğrenmeden C++ geçmek aşırı saçma.

Yapay zeka yapmayacaksanız lütfen Python öğrenmeyin çünkü ileride çok zorluyor bana kalırsa. Python ile kodlanan bir iki örnek uygulamaya bakın sonra da C++'a bakın anlayacaksınız zaten.
Soruya gelecek olursak ben de senin gibi C++ öğreneceğim bu yaz kendime program çıkardım ben Unreal Engine 5 için öğreneceğim seni bilmiyorum. Ama ben önce ingilizcemi geliştirip C dillerine başlayacağım çünkü istediğim alan oyun geliştirme ve oyun geliştirme konusunda en önemli diller C dilleri. Dilleri öğrenmek için internetten ve fiziksel kurslardan yararlanmayı planlıyorum. Sana da öneririm. Başarılar dilerim.

Saçma. Bu mantıkla hiçbir dil başlangıç dili değil. Bu mantığa göre pseudo kod yazdırmak gerekiyor. Fakat çoğu kişi hadi başlangıç dili olarak Python önerelim diyor. Neden? "Çünkü syntaxı daha kolay, ve veri tanımlarken değişken türlerini direkt belirtemeye gerek yok! Ayrıca Memory safe! Yeeey.".

Yol üstünde deneyerek, hata yaparak öğrenilir programlama dilleri. Çoğu dilin syntaxını öğrenmek bir ya da birkaç gün alır. Asıl vakit alan dillerin kurallarını öğrenmektir. Dolayısıyla eğer OOP prensiplerine giriş yapılacaksa, seçilen ilk dilin önemi yok. C++, C#, Rust, Python, Java... Fark etmez. OOP prensipleri öğrenildikten sonra hedef platform, hedef ürün grubu seçilir ve buna uygun dil öğrenilir. C++'tan bal gibi başlangıç dili olur bu arada.

7-8 sene önce başladım çok zorlanmıştım. Fakat her dil başlangıç dili olabilir aslında katılıyorum illa JavaScript ile Python ile başlamak zorunda değil kimse. Sıkı çalışan birisi 1 haftada Unreal Engine öğrenip oranın mantığını öğrenip oyun çıkartabiliyor. Eskiye göre absürt düzeyde imkan ve kaynak var. İngilizce biliyorsada zaten ilerleme çok daha hızlı oluyor.

Peki ozellikle is bulmak, is verene kendimi kanitlamak icin tavsiye ettigin Proje/ fikir var mi?
C++ ile system programming bilgim üni deki lablarla sınırlı maalesef. Pek proje fikri gelmiyor.

Socket programming ile basit bir proje geliştirebilirsin. Basit bir oyun için server yazabilirsin.

Kendi sıkıştırma algoritmanı (compression algorithm) yazmayı deneyebilirsin. Sadece algoritma olarak bırakmak yerine bunu command (Console) program olarak çalıştırmayı ve dağıtmayı deneyebilirsin.
örn;
Bash:
xzip extract ~/documents/test.zip
gibi bir komut.

Güncel kursları tekrardan inceledim. Evet dediğiniz gibi değişkenleri vs öğreten kurslar varmış fakat hala C++ Başlangıç dili olmadığı ortada.

Bilgisayar muhendisligi 3. sinif ogrencisiymis zaten sifirdan bilgiyle yazilima girmedigi icin sorun olmayacaktir az da olsa programlama ve algoritma temeli vardir.

Kelimeler için önerebileceğiniz bir platform var mı ustam? Nereden iyi bir şekilde öğrenebiliriz?
Hocam en iyi yol ben lise sonda TOEFL vermiştim ve herhangi ekstra bir şey yapmadım çok fazla yabancı dizi izliyordum, duyduğum kelimeleri tek tek bu nedir diye yaza yaza 2-3 yıl sonra tamamen öğrenmiş şekilde buldum. Başlangıçta sürekli kafanızda zaten İngilizcesi "bla" olan şeyi ilk Türkçe kurgulayıp sonra İngilizceye döktüğünüz o senaryo sürekli ingilizzce izlediğinzide artık kalkıyor. Tavsiyem İngilizce dizi izleyin her gün en az 1 saat.

Kesinlikle, zaten gramer bakmiyorum. Tek derdim yazilari ve videolardaki altyazilari okuyabilmek suanlik. Kelime ogrenme konusunda gunluk 1-2 saatimi vermeye basladim, fazlasini istesem de bunaldigim icin veremiyorum zaten. Altyazi okuyarak, ingilizce yazilara maruz kalarak gelisecegimi dusunuyorum ama cidden zor.
Yukarıda arkadaşa yazdığımı uygulayabilirsiniz hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı