Çözüldü C dilinde bölme işlemini ekrana yazdırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Mersin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Macbook Pro 16" M1 Pro Silver
Meslek
Ağa/Paşa
Finalde çıkacak sorulardan biri bu olacak. Yazdığım kod tam olarak bölmüyor. Birinci sayının içinde kaç tane ikinci sayıdan var diye hesaplıyor ben virgüllü bir şekilde tam göstersin istiyorum. "bol" yazan yeri floatla değil int ile deneyince de sadece 1 yazıyor floatla yapınca 1.000 diye yazıyor. Cevap 1,95 ancak 1 yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Ekran Resmi 2021-12-25 21.56.59.png

@Egid Dikmen %d yerine %f yazdınız mı?
Denedim hocam sadece bölme çalışıyor öyle de. hatta carp bol topla gibi tanımladıklarımı int den alıp float a attım yine aynı.
Hocam konu dışı olabilir ama kullandığınız editör nedir?
Atom kullanıyorum hocam.
Tüm her şeyi float üzerinden hesaplat.

Çünkü "%d" kullanıyorsun onlarda. Onu da değiştirmen lazım.
Ekranda gördüğüm tüm %d leri değiştirip %f yaptım sanıyordum meğer scanf içindekileri unutmuşum onları da değiştirince oldu.
Hepinize çok teşekkür ederim.

Ekranda gördüğüm tüm %d leri değiştirip %f yaptım sanıyordum meğer scanf içindekileri unutmuşum onları da değiştirince oldu.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Daha basit yöntemler de olabilir. C kullanan birisi değilim, sadece bilgilerimden yola çıkarak yardımcı oldum. Başarılar sınavınızda.

Rica ederim. Daha basit yöntemler de olabilir. C kullanan birisi değilim, sadece bilgilerimden yola çıkarak yardımcı oldum. Başarılar sınavınızda.
Çok teşekkür ederim hocam sağolun.

Çok teşekkür ederim hocam sağ olun.
Attığım kaynaktaki yazıları da okumanızı tavsiye ederim. İşin mantıksal kısmını örneklerle çok daha iyi ve detaylı şekilde anlatmıştır kaynak. Sadece yapmış için yapma, öğrenerek ilerle. :)

Attığım kaynaktaki yazıları da okumanızı tavsiye ederim. İşin mantıksal kısmını örneklerle çok daha iyi ve detaylı şekilde anlatmıştır kaynak. Sadece yapmış için yapma, öğrenerek ilerle. :)
Hocam normalde ingilizce okuyabiliyorum ancak burada işin içimde mesleki terimle olunca biraz kafam karıştı çoğu zaman StackOwerflow da sorun oldu mu çözerim burada sizden yardım aldım :) .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı