"C" diskine sağ tıklayınca "Birimi Genişlet" çıkmıyor

Yeni birim oluşturuyorum ama dediğim gibi tek bir disk haline getiremiyorum.

Hocam bildiğim kadarıyla bir diski isterseniz 100 parçaya da bölersiniz 1 parçaya da (GPT ise) ama iki diski birleştireni ben görmedim hiç. Yanlışım varsa düzeltin.(2 disk derken hocam bir ayrıntı verin fiziksel olarak 2 disk mi var yoksa bir disk 2 parçayamı bölünmüş)

MiniTool Partition Wizard uygulamasını indirin, ardından diskinizi seçip Merge Partition seçeneğine tıklayın. Birleştirmek istediğiniz diskin ilk parçasını seçip Next butonuna, ardından ikinci parçasını seçip Finish butonuna tıklayarak birleştirmeyi başlatın. Birleştirme işlemi bittiğinde diskin ikinci parçasındaki dosyalarınızı varsayılan olarak MERGED_PARTITION_CONTENT klasörünün içerisinde bulabilirsiniz.
Finish butonuna tıkladıktan sonra Apply butonuna tıklayarak birleştirmeyi başlatın. Birleştirme bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza gerek yok. Kaldığınız yerden devam edebilirsiniz :)

Kaynak: C ve D disklerini tek disk yapma | Technopat Sosyal
Minitool Partition Wizard: https://cdn2.minitool.com/?p=pw&e=pw-free

Birim genişletmeyi herhangi bir program olmadan yapamazsınız.
Sadece bazen disabled olabiliyor normalde disk yönetiminden yapabilirsiniz.
1617867382354.png

Disk yönetimi sayfasının ekran görüntüsünü atar mısınız? Genelde 3. parti yazılımlar kesin çözüm oluyor ama bir bakmak lazım disk yönetimi nasıl gözüküyor diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı