C++ döngülerin karışık olması

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
12.096
Makaleler
4
Çözümler
68
C++'ta döngülere çalışıyorum. Soruda benden girilen sayıya kadar:
1
22
333
4444

Gibi sonuç istiyor. Neyse kodu yazdım bendeki çıktıya bakın.

1
12
123
1234

Eğer sonucu böyle isteseydi muhtemelen yapamazdım ama şans eseri başka bir soruyu çözdüm. Bu döngüler kadar programlamada zor bir şey yok 😃

1675374604890.png


Bakın ne yaptım:) En son 10.sınıfta C ile böyle şeyler yapıyordum, hala unutmamışım 😃
 
Son düzenleme:
Bu tip egzersizler, LeetCode vs. algoritmik düşünceyle alakalı. Bir noktada alışacak, gelişecekseniz sonra dönüp ulan bunla mı o kadar uğraşmışım diye güleceksiniz.
 
Bu tip egzersizler, LeetCode vs. algoritmik düşünceyle alakalı. Bir noktada alışacak, gelişecekseniz sonra dönüp ulan bununla mı o kadar uğraşmışım diye güleceksiniz.

Hocam bu ezber mi oluyor yoksa mantığını kavrama mı tam çözemedim. Yani yapıyorum ama nasıl yaptığımı kendime açıklayamıyorum birkaç denemede yapabiliyorum.
 
Denediniz, çıktıyı gördünüz, hatalı yeri anladınız, tekrar tekrar değiştirdiniz ve düzeltiniz. Bu işlemleri neyi neden yaptığınızı bilerek yapıyorsanız hiçbir sorun yok, amaç zaten algoritma mantığını kurmak öğrenmek.

Ama yok rastgele orayı burayı değiştirip sonucu elde etmeyi deniyorsanız, durmanız ve işin temeline inmeniz şart.
 
Algoritma bilmeden yazınca böyle oluyor.

Önce yapılacak şeyi sırasıyla kafanda kurgulaman, aşama aşama yazman gerekiyor. Sonra koda dokuyorsun. Basic syntax ve loop algoritmaları o kadar karışık değil.
 

Geri
Yukarı