C++'i Java gibi indirmek lazim mi?

igrahiga

Decapat
Daha fazla  
Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?

Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?
DevC++ öneririm, Home - Dev-C++ Official Website

El altında tutacaksınız benim size tavsiyem kesinlikle Dev C++, sebebi çok küçük boyuta sahip olmasından kaynaklı, VS sistemi zorluyor gereksiz.

@saliholoji
Java biraz karışık. O yüzden teknik olarak Java indirilip kullanılıyor.
C++ için bir derleyici indirmeniz lazım. Java'daki şey direkt bir derleyici değil, daha fazlası.
Tavsiyem Visual Studio IDE'si ile gelen MSVC derleyicisini kullanmanız.
@saliholoji
@Vavien.
Merhaba! ilk oncelikle cevabiniz icin tesekurler. Yani C++ icin sadecce bir IDE lazim oylemi? Ve C++ ile 3d oyun yapilabiliyorumu?
El altında tutacaksınız benim size tavsiyem kesinlikle Dev C++, sebebi çok küçük boyuta sahip olmasından kaynaklı, VS sistemi zorluyor gereksiz.
bende VScode var

Eğer Windows kullanıyorsanız Microsoft Visual C++ derleyicisi hali hazırda bulunuyor zaten. Eğer Linux ya da BSD tabanlı bir sistem ile geliştirme yapacaksanız oradada gcc C++ derleyicisi bulunuyor. Bir şey indirmeniz gerekmiyor. MacOS tarafını bilmiyorum.

Burada Visual C++ derleyicisi ile komut satırında nasıl derleme yapılacağı gösteriliyor:

Burada ise gcc C++ derleyicisi ile nasıl derleme yapılacağı gösteriliyor (Method 1):

Tabii bir geliştirme ortamı kurmak daha mantıklı zannımca. Visual Studio, Code::Blocks, Eclipse, Clion... Bunlardan beğendiğin bir tanesini kurabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı