C/C++ C ile nasıl profesyonel olurum?

Evet daha gelişmiş bir dil.
C#, C/C++'ın becerilerinin yanına yaklaşamaz. C'ye alternatif Rust önersen anlarım. C++ önersen anlarım. C# komik kalıyor. C# kesinlikle güçlü bir dil. Hatta çok güzel bir server side framework'ü da var ASP.NET adında. Ancak C ve C++'ın becerilerine uygun değil. Son eklemene bende ek yapayım; Evet yanlış biliyorsun. C# ve C bağımsız diller.

C#, c/c++'ın becerilerinin yanına yaklaşamaz. C'ye alternatif Rust önersen anlarım. C++ önersen anlarım. C# komik kalıyor. C# kesinlikle güçlü bir dil. Hatta çok güzel bir server side Framework'ü da var ASP.NET adında. Ancak C ve C++'ın becerilerine uygun değil. Son eklemene bende ek yapayım; evet yanlış biliyorsun. C# ve C bağımsız diller.

C++ için derim de C diline diyemem be.

Evet daha gelişmiş bir dil.

@TheAny ya hocam benden tecrübeli olabilirsiniz ama C# gerçekten C diline göre gelişmiş bir dil? Ben mi yanlış biliyorum?

Ortada gelişmişlik yok yanlış bilgi verilmesin. Sadece insana daha yakın bir dil. Düz olanı Sharp'a göre makine diline daha yakın. Tabii ki dağlar kadar fark yok.

Birisi C#'a C'den daha iyi diyor öbürü C'nin aynı kökten geldiğini sanarak düz ve sharp diye ayırıyor. Şaka gibi yanıtlar dolmuş konu. Cevap yazacaktım da nereden başlasam bilemedim.
O mesajı görünce daha yanıt vermeme kararı vermiştim. Önce dedim oturup anlatayım C ve C#'ın bağımsız diller olduğunu. Sonra dedim adam yazılım biliyorum diye geliyor tavsiye veriyor, daha hala öğrenmemiş, ben anlatsam yine öğrenmeyecek. Saldım.

O mesajı görünce daha yanıt vermeme kararı vermiştim. Önce dedim oturup anlatayım C ve C#'ın bağımsız diller olduğunu. Sonra dedim adam yazılım biliyorum diye geliyor tavsiye veriyor, daha hala öğrenmemiş, ben anlatsam yine öğrenmeyecek. Saldım.

Ben acemiyim hocam ben C#'ı %100 biliyorum demedim sadece C dilinden iyi olduğunu düşünüyorum C#'ı kimsenin %100 bileceğini de sanmıyorum açıkçası 😀

Sadece şunu söyleyeyim olayın eskilik ve yenilikle alakası yok. Dil dediğimiz kavram genelde yaşayan bir şeydir ki bu yüzden bunlara dil diyoruz. Sürekli gelişir ve güncel kalır. Nasıl ki bundan 100 yıl önceki Türkçe ile şu anki Türkçe aynı değilse. C99 ile C23'de aynı değiller. Ancak görüldüğü gibi güncel bir dildir kendileri.

Her ne kadar çok büyük bir fark yaratmasa ve çok da önemli bir detay olmamasına rağmen 9 Temmuz 2023 tarihinde C, C#'dan daha güncel bir kararlı sürüm (Düzenleme: Kararlı değil son sürüm demek istemiştim ancak sürçme yaşamışım.) tarihine sahip.
1688855558385.png

Sadece şunu söyleyeyim olayın eskilik ve yenilikle alakası yok. Dil dediğimiz kavram genelde yaşayan bir şeydir ki bu yüzden bunlara dil diyoruz. Sürekli gelişir ve güncel kalır. Nasıl ki bundan 100 yıl önceki Türkçe ile şu anki Türkçe aynı değilse. C99 ile C23'te aynı değiller. Ancak görüldüğü gibi güncel bir dildir kendileri.

Her ne kadar çok büyük bir fark yaratmasa ve çok da önemli bir detay olmamasına rağmen 9 Temmuz 2023 tarhinde C, C#'dan daha güncel bir kararlı sürüm tarihine sahip.
Eki Görüntüle 1854180

Hocam ben C diline hiç girişmedim C# ile uğraştım acemiyim çok gelişmiş profesyonel değilim benim düşüncem böyle halada öyle düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı