C ile programlamaya başlamak doğru mu?

Wongvangs

Hectopat
Ben yazılım öğrenmek için C dili ile başladım. Hiçbir kodlama bilgim yok daha öncesinden. Sizce doğru mu yanlış mı? Ayrıca C dili ile neler yapılabilir? Bunu öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur mu?

Ben yazılım öğrenmek için C dili ile başladım. Hiçbir kodlama bilgim yok daha öncesinden. Sizce doğru mu yanlış mı? Ayrıca C dili ile neler yapılabilir? Bunu öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur mu?
Çok fazla şey yapılır hocam. Arduino kodlayabilir, oyun yapabilirsiniz vesaire vesaire. Bence doğru bir karar olmuş. Başlangıçta ya Python yada C öğrenmek lazım zaten.

Evet, bundan sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur. C ile başlayabilirsin, amacına bağlı daha çok.
Arduiuno ve makineleri kodlamada kullanılır daha çok.
Yazılım ile ne yapmak istiyorsun? Oyun, makine öğrenmesi, bilgisayarlı görü, siber güvenlik, web, backend vs. vs. bir sürü alan var. Yazılım ile ne yapmak istediğini bul ilk önce ondan sonra ona uygun dili seç derim.

Fark etmez hangisiyle basladigin. C ile de gayet baslayabilirsin.
Yeni başlayan birisinin programlamanın nasıl çalıştığını, neyin ne olduğunu en kolay öğrenebileceği dil Pythondur. C yeni başlayanlara önerilmez. Öğrense iyi olur ama yeni başlıyor bu arkadaş. Syntax okuması en kolay olan Python. Tabii yine arkadaşa kalmış bir iş.

Yeni başlayan birisinin programlamanın nasıl çalıştığını, neyin ne olduğunu en kolay öğrenebileceği dil Pythondur. C yeni başlayanlara önerilmez. Öğrense iyi olur ama yeni başlıyor bu arkadaş. Syntax okuması en kolay olan Python. Tabii yine arkadaşa kalmış bir iş.
O dediğin adam bilgisayar mezunu. Kendi şirketi var. O da geçti o yollardan.

Neyin ne oldugunu ogrenebilecegi en kolay dilin Python gibi high-level bir scripting dili olmasindaki sacmaligin farkina varabilecek misin?

Arkada neler dondugunu, "neyin ne oldugunu" ogreneceksen python son tercihlerinden birisi. Ne dediginden haberin yok.

Yeni baslayanin ogrenecegi sey conditional logic - loop - ds - algorithm ; bunu da hepsiyle ogrenir. Go ile de ogrenir, Rust ile de ogrenir. Tonla insan universite egitimine C/C++ ile basliyor his sorunsuz.

Zaten kolay dil diye bir sey yok. Programlama dilleri kolay/zor diye siniflara ayrilmazlar.
Memory management zor geliyorsa programlama yapmasin o kisi.

---

Sonuc olarak, hayir C yanlis bir baslangic degil. Python da degil. if-else-for yazacaksin zaten uzunca bir sure, onu da nasil bir syntaxla yazdigin irrelevant.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı