C ile programlamaya başlamak doğru mu?

Neyin ne oldugunu ogrenebilecegi en kolay dilin Python gibi high-level bir scripting dili olmasindaki sacmaligin farkina varabilecek misin?

Arkada neler dondugunu, "neyin ne oldugunu" ogreneceksen python son tercihlerinden birisi. Ne dediginden haberin yok.

Yeni baslayanin ogrenecegi sey conditional logic - loop - ds - algorithm ; bunu da hepsiyle ogrenir. Go ile de ogrenir, Rust ile de ogrenir. Tonla insan universite egitimine C/C++ ile basliyor his sorunsuz.

Zaten kolay dil diye bir sey yok. Programlama dilleri kolay/zor diye siniflara ayrilmazlar.
Memory management zor geliyorsa programlama yapmasin o kisi.

---

Sonuc olarak, hayir C yanlis bir baslangic degil. Python da degil. if-else-for yazacaksin zaten uzunca bir sure, onu da nasil bir syntaxla yazdigin irrelevant.
Python ile neyin ne olduğunu gayet te öğrenir. Neredeyse bütün programlama dillerinin altyapısını atar. Scripting dili olması bunu değiştirmez. Zaten teknik olarak scripting dilleri de birer programlama dilidir. Yani sırf compiler kullanılmadığı için Python ile neyin ne olduğunu öğrenemez öyle mi? Yeni başlayan birisi için Python'un saf ingilizce ile daha kolay okunabildiğinden dolayı ve yeni başlayan birisi için gereksiz karmaşa sayılabilecek karakter dizileri, pointerlar vb kullanıcıdan gizlendiği için daha beginner-friendly'dir.
Kendi çapında 0'dan programlama öğrenmeye başlayan birisi için önemli şeylerdir bunlar.

Neyin ne oldugunu ogrenebilecegi en kolay dilin Python gibi high-level bir scripting dili olmasindaki sacmaligin farkina varabilecek misin?

Arkada neler dondugunu, "neyin ne oldugunu" ogreneceksen Python son tercihlerinden birisi. Ne dediginden haberin yok.

Yeni baslayanin ogrenecegi şey conditional Logic - loop - DS - algorithm; bunu da hepsiyle ogrenir. GO ile de ogrenir, Rust ile de ogrenir. Tonla insan universite egitimine c/c++ ile basliyor his sorunsuz.

Zaten kolay dil diye bir şey yok. Programlama dilleri kolay/zor diye siniflara ayrilmazlar.
MEMORY_MANAGEMENT zor geliyorsa programlama yapmasin o kisi.

---

Sonuç olarak, hayir C yanlış bir baslangic degil. Python da degil. İf-else-for yazacaksin zaten uzunca bir sure, onu da nasıl bir syntaxla yazdigin irrelevant.

Çok gereksiz bir agresiflikle cevap vermişsin fakat birçok senior yazılımcı dahil herkes Python'ın beginner dediğimiz elemanlar için gayet anlaşılır ve basit Syntax'a sahip olduğunu bilir, C ile başlanmaz demiyorum genel olarak "sakın bu dille başlama" gibi bir olayda söz konusu değil, hatta ben arkadaşın C ile başlamasına çok sevinmiş biri olarak yine de Python konusunda diğerleri ile aynı fikirdeyim.

Çok gereksiz bir agresiflikle cevap vermişsin fakat birçok senior yazılımcı dahil herkes Python'ın beginner dediğimiz elemanlar için gayet anlaşılır ve basit Syntax'a sahip olduğunu bilir, C ile başlanmaz demiyorum genel olarak "sakın bu dille başlama" gibi bir olayda söz konusu değil, hatta ben arkadaşın C ile başlamasına çok sevinmiş biri olarak yine de Python konusunda diğerleri ile aynı fikirdeyim.
Python ile neyin ne olduğunu gayet te öğrenir. Neredeyse bütün programlama dillerinin altyapısını atar. Scripting dili olması bunu değiştirmez. Zaten teknik olarak scripting dilleri de birer programlama dilidir. Yani sırf compiler kullanılmadığı için Python ile neyin ne olduğunu öğrenemez öyle mi? Yeni başlayan birisi için Python'un saf ingilizce ile daha kolay okunabildiğinden dolayı ve yeni başlayan birisi için gereksiz karmaşa sayılabilecek karakter dizileri, pointerlar vb kullanıcıdan gizlendiği için daha beginner-friendly'dir.
Kendi çapında 0'dan programlama öğrenmeye başlayan birisi için önemli şeylerdir bunlar.

Siz okudugunuzu anlamiyor gibisiniz. Python ile de baslanir, C ile de gayet baslanir; Tiobe ilk 100'deki herhangi bir programlama dili ile gayet baslanir. Kac kere daha bunu yazmam gerekiyor Python ile de baslanilabilecegini ama C ile de baslamakta herhangi bir sorun olmadigini savundugumunu algilamaniz icin?

Yine de"EN IYI BASLANGIC DILI" diye bir seyin oldugunu iddia eden adam senior demesin kendine. Bu tarz sorularin her zaman cevabi "It depends" seklinde olur.

Ayni sonucu elde etmek icin daha az kod yazmani gerektirecek high level bir dil seni her zaman arkada donen imperatif prosedurlerden belirli olcude obfuscate etmis olur. C ile 30 satirda TCP paketi gonderirsin, Python ile 3. O yuzden "arkada neler dondugunu anlamak" ~ high level celiskili ifadeler. 6 sene kod yazip da bunu diyebiliyorsan 5.5 senende cop yazmis olmalisin.

Konuyu dagittigimi ve ayni seyleri tekrarladigimi hissettigim icin daha bu konuya cevap yazmayacagim. Meraklisi yeni konu acip etiketleyebilir.

Son düzenleme:
Siz okudugunuzu anlamiyor gibisiniz. Python ile de baslanir, C ile de gayet baslanir; Tiobe ilk 100'deki herhangi bir programlama dili ile gayet baslanir. Kac kere daha bunu yazmam gerekiyor Python ile de baslanilabilecegini ama C ile de baslamakta herhangi bir sorun olmadigini savundugumunu algilamaniz icin?

Yine de"EN IYI BASLANGIC DILI" diye bir seyin oldugunu iddia eden adam senior demesin kendine. Bu tarz sorularin her zaman cevabi "It depends" seklinde olur.

Ayni sonucu elde etmek icin daha az kod yazmani gerektirecek high level bir dil seni her zaman arkada donen imperatif prosedurlerden belirli olcude obfuscate etmis olur. C ile 30 satirda TCP paketi gonderirsin, Python ile 3. O yuzden "arkada neler dondugunu anlamak" ~ high level celiskili ifadeler. 6 sene kod yazip da bunu diyebiliyorsan 5.5 senende cop yazmis olmalisin.

Konuyu dagittimi ve ayni seyleri tekrarladigimi hissettigim icin daha bu konuya cevap yazmayacagim. Meraklisi yeni konu acip etiketleyebilir.
Buradaki neyin ne olduğunu anlamak C'nin Pythona göre hızlı olduğu ya da computing hızları değil. Daha beginner-friendly ne demek? C'yi kesinlikle kullanmamalı mı demek? Ya da "En iyi başlangıç dili Python'dur" mu demek? Kimse zaten Python'dan başka bir dille başlanamaz demiyor ya da başka bir dili kötülemiyor. En beginner-friendly'si Python diyor. Okuduğunu anlamalısın önce dostum.

Buradaki neyin ne olduğunu anlamak C'nin Pythona göre hızlı olduğu ya da computing hızları değil. Daha beginner-friendly ne demek? C'yi kesinlikle kullanmamalı mı demek? Ya da "En iyi başlangıç dili Python'dur" mu demek? Kimse zaten Python'dan başka bir dille başlanamaz demiyor ya da başka bir dili kötülemiyor. En beginner-friendly'si Python diyor. Okuduğunu anlamalısın önce dostum.
Ben daha fazla cevap vermeyeceğim bu elemana, zira okuduğunu anlamadığı kısmına aşırı katılıyorum. 😂

Ben yazılım öğrenmek için C dili ile başladım. Hiçbir kodlama bilgim yok daha öncesinden. Sizce doğru mu yanlış mı? Ayrıca C dili ile neler yapılabilir? Bunu öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur mu?
Sakın algıya kapılıp python ile başlama , diyolar işte çok basit bir dil şöyle böyle , aslında nedeni var niye o dilden başlamasının ama boşver şimdi karışık biraz :D C ile başlamak çok iyi bir seçim , algoritmik zekayı geliştirirsin , C dili ile çok şey yapılabilir önü açık bir dil :)

Evet, bundan sonra diğer dilleri öğrenmek daha kolay olur. C ile başlayabilirsin, amacına bağlı daha çok.
Arduiuno ve makineleri kodlamada kullanılır daha çok.
Yazılım ile ne yapmak istiyorsun? Oyun, makine öğrenmesi, bilgisayarlı görü, siber güvenlik, web, backend vs. vs. bir sürü alan var. Yazılım ile ne yapmak istediğini bul ilk önce ondan sonra ona uygun dili seç derim.
Doğrudur , mesela ben C çalışıyodum bu aralar , Java ya hiç bakmadım , bir öğrenim dedim 2 günde kursun yarısını bitirdim ama baktım android geliştirme filan diyor asdasdasd , sonra C ile en iyisi devam edeyim dedim

Yeni başlayan birisinin programlamanın nasıl çalıştığını, neyin ne olduğunu en kolay öğrenebileceği dil Pythondur. C yeni başlayanlara önerilmez. Öğrense iyi olur ama yeni başlıyor bu arkadaş. Syntax okuması en kolay olan Python. Tabii yine arkadaşa kalmış bir iş.

Yıllar önce Python'dan başlamıştım ve pişmanım, çoğu fonksiyon paketlenmiş gibi bir şey yani algoritma C ye göre çok daha az. Çoğu insan Python'dan başlanması gerektiğini savunuyor çoğununda yaş ortalaması 15 bir şey bildiklerini zannediyorlar, ya da videolardan görmüşler bende oralardan görmüştüm "yeni başlayanlar için en iyi dil Python", C ye nazaran Algoritma mantığı düşük. Bunu C ye geçtikten sonra fark ettim, nedenini sebepleri tam olarak söyleyemiyorum kusura bakmayın. Şunu söyleyebilirim Python'dan diğer dillere Java'ya C#, C++'a geçtiğimde afallamıştım. C++'yi temel düzeyde öğrendiğim zaman ise Java'yı diğer High Performance Nesne Tabanlı dilleri kolay öğrenmiştim daha sonra Pythona geri geldiğimde anlamamıştım mantığını :D Yani yazılım mantığını en temel düzeyde ve anlaşılır C sunuyor. Bu arada bu çok eski bir tartışma ama karşıma çıktı bende bunları yazmak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı