"Yapay zeka programlama konusunda C++ mı daha üstündür yoksa Matlab mi?"
Matlab hakkında pek bilgim yok. Gene de bildiğim kadarıyla Matlab'ta toolboxlar var. Bu toolboxlar sayesinde yapay sinir ağları oluşturabiliyorsun veya regresyon vb. başka işlemleri de yapabiliyorsun. Detaylı bilgi için şu[1] sayfaya girip en aşağıya kaydırıp Deep learning, machine learning ve predictive maintenance sayfalarına bakılabilir. Bizim bilgisayar programcılığı müfredatında Matlab olduğundan öğretiyorlar ama açıkçası cidden Matlab'la hiç ilgilenmiyorum.
""Bir algoritmayı kendin implement edeceksin." bu ne demek oluyor"
Eğer bir algoritma başka bir dilde mesela atıyorum Python'da bir kütüphaneye eklenmişse ancak aynı algoritma C++'da herhangi bir kütüphanede bulamıyorsan o algoritmayı ya akademik araştırma kağıtlarından matematiğin iyiyse o algoritmayı anlayıp C++'ya kendin kodlayarak ekleyeceksin veya Python'daki o algoritmanın kaynak kodunun aynısını C++'ya geçirmeye çalışacaksın. Bunu demeye çalıştım. Ki benim sana tavsiyem şu[2] cevabımda önerdiğim eğitim linklerine bakıp 0'dan bir temel atarak yapay zeka işlerini anlama yolunda ilerlemelisin. Çünkü bu halde direkt yapay sinir ağlarına bodoslama dalmaya çalışıyorsun ancak görünüşe göre temelin zayıf olduğundan sorun yaşıyorsun. Ayrıca mümkünse CS50 derslerinin videolarını da izlemeni tavsiye ediyorum.
[1]:
MATLAB for AI
[2]:
Yapay zekamı nasıl geliştirebilir ve kullanabilirim?
Edit: Garip bir şekilde postumu editlemeye çalışınca Cloudflare beni engelliyor. Ancak üstünlüğü vurgulamayı unuttum. Bir şeyin başka bir şeyden üstünlüğü çözmeye çalıştığın probleme ve bulunduğun duruma göre değişir. Bir abi bana şunu demişti: "her avantajın getirdiği dezavantaj vardır."