C kitabı nasıl ucuza alınır?

Bana göre kernel geliştirmek için C daha iyi,

1. C daha az bloat. Kernel geliştiriciliği yapacaksan zaten cross compiler kullanacaksın, bu da C stdlib'i çöpe atman gerektiği anlamına gelir. Rust dilinde işine yaramayacak bir çok şey var.

2. Yazılımcıyı daha özgür bırakıyor. Kernel'i geliştirirken daha özgür kalabiliyorsun, bunun artılarını anlatmama gerek yok bence. Compiler her hareketinde seni duraklatıp yavaşlatmayacak.

@682652 @TheAny hocalarim siz daha iyi bilirsiniz ama C makine diline yakın olduğu için daha. Hizli olmaz mi?
Rust da C de low level dillerdir makine diline yakındır.

1. C daha az bloat. Kernel geliştiriciliği yapacaksan zaten cross compiler kullanacaksın, bu da C stdlib'i çöpe atman gerektiği anlamına gelir. Rust dilinde işine yaramayacak bir çok şey var.

2. Yazılımcıyı daha özgür bırakıyor. Kernel'i geliştirirken daha özgür kalabiliyorsun, bunun artılarını anlatmama gerek yok bence. Compiler her hareketinde seni duraklatıp yavaşlatmayacak.

Rust nostd destekliyor; no_std - The Embedded Rust Book, Using Rust without the standard library - The Rust Programming Language

Dediğim gibi haddim değil anlamam. Ama normal linux ortamında geliştirirken rust daha iyi bence. Tavsiyem kerneli c ile yazıp kernelin üstünü rust ile tamamlaman (init sistemi, shell vb)

Programlama dilinin kendisini ogrenmek icin kitaba gerek yok.
CS alaninda bir konsepti kavramak icin var.
Ornegin " -> https://csperkins.org/teaching/2009-2010/networked-systems/lab04.pdf
Networking in C
Concurrency with Java
Algorithms with C#
Monads in Scala
Design Patterns with Hede Hodo
... gibi.

Cunku dil arac :)

Web de guncel dokuman da bulursun, milyonlarca satir ornek kod da, ozel hazirlanmis alistirma odev/soru da.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı