C# metod ve fonksiyonların sonundaki "()" işareti ne demek?

Function call operator deniyor. Fonksiyon çağrı operatörü. Compiler veya interpreter onu gördüğünde fonksiyon çağrısı yaptığımız anlıyor. Argüman yada parametreler ise operatörün içerisine yerleştirdiğimiz veriler. Eğer bir veriyi dışardan almak ve işlemek istiyorsak kullanabiliriz, fonksiyona farklı özellikler edindirebiliriz.
 
Son düzenleme:
Argünman bir methodu veya fonksiyonu çalıştırırken değer göndermeye yarar.
sonunda parantez olan her şey bir method/fonksiyondur (benim bildiğim kadarıyla).
örnek argüman gönderme.

void bunuYazdir(string text, int sayi) {
Console.WriteLine(text);
Console.WriteLine((sayi + 1).toString() + " gönderilen sayinin 1 arttırılmış hali ")
}

bunuYazdir("argümana gönderilecek değer", 3);

çıktı:
argümana gönderilecek değer
4 gönderilen sayinin 1 arttırılmış hali
 
Function call parameter deniyor. Fonksiyon çağrı operatörü. Compiler veya interpreter onu gördüğünde fonksiyon çağrısı yaptığımız anlıyor. Argüman yada parametreler ise operatörün içerisine yerleştirdiğimiz veriler. Eğer bir veriyi dışardan almak ve işlemek istiyorsak kullanabiliriz, fonksiyona farklı özellikler edindirebiliriz.
Anladım. Meselâ, bir void oluşturup adını BeniCagir yaptım. Daha sonra onu çağırmak için BeniCagir() yazarım çünkü bir fonksiyonu çağırıyorumdur.
 
Anladım. Meselâ, bir void oluşturup adını BeniCagir yaptım. Daha sonra onu çağırmak için BeniCagir() yazarım çünkü bir fonksiyonu çağırıyorumdur.
Doğrudur. Çağrıldığı zaman, daha önceden nasıl tanımlandıysa o vazifeyi yerine getirir.

Aslında lise matematiğini hatırlıyorsan orada fonksiyonlar konusu vardır. Çok temel bir konu. Fonksiyonları f(x), g(x) vb. şekilde önce tanımları verilir. Daha sonra o fonksiyonu da bir değer ile çağırmış oluruz. Neticesinde de bize başka bir değer verir. C, C++, C# ve diğer dillerde de bu böyledir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı