℅100 disk kullanımı nedir?

Öncelikle geçmiş olsun dostum çok pis bir sorunla karşı-karşıyasın, Şimdi bu hatayla bende 2-3 ay önce karşılaşmıştım bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı kullanılmaz hale geldi görev yöneticisinden baktığımda ram kullanımı 95% disk kullanımı 100% olarak gözüküyordu bilgisayar boşta olmasına rağmen denemediğim yöntem, çözüm kalmadı ama maalesef format atmak zorunda kaldım 5 gün gece gündüz çözümünü aradım ama bulduklarımın hiç biri işe yaramadı yinede aklımda kalanlardan 1-2'sini yazıyorum belki sende işe yaradı.
1-Run(Çalıştır)'a services.msc komutunu gir sonra açılan pencere de Hızlı Getirme'i bul ve Sağ tıklayıp özellikler de ve ardında başlanğıç türünü devre dişi olarak ayarladıktan sonra Durdur de ve ardından bilgisayarı yeniden başlat sorun çözülmezse 2'ci yöntemi de dene.
2-Denetim masası dan Güç Seçeneklerinde olması lazım Hızlı Başlat diye bir ayar var onu devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlat.

Umarım 2 yöntemden birinde başarılı olursun bende 2'side işe yaramamıştı son çare format atmak. Ve şunu da unutma format atarsan UEFİ olarak kurulum yap ve kurulum sonrası yukarı'daki 2 yöntemi de uygula zaten hiç bir işe yaramıyor o ayarlar birincisi sık kullandığın programları tespit edip bilgisayar açıldığında sen kullanmasan da o programları çalıştırıp boşuna ram ve disk kullanıyor diğeri de bilgisayarı hızlı 10-15 saniye hızlı başlatmaya yarıyor sözde ama siyah ekran 100% disk kullanımı gibi sorunlara neden oluyorlar faydadan çok zararları var UEFİ kurulum ve bunları yaptıktan sonra bu sorunların hiç birini bir daha yaşamadım.Bol Şans.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı