C# ödevi

fioness

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar C# ödevim var. Çok bilgim yok. Yardımcı olabilecek var mı?
1- TextBox1'de yazılı olan metinde Türkçe karakter var ise İngilizce karaktere çevirecek.
Örneğin;
Çağ--->Cag
2- Rastgele(1-100) arasında üretilen sayının TAU sayısı olup olmadığını msgbox ile gösteren uygulama
Tau sayısı=Tau Sayısı olabilmesi için; tam bölenlerinin sayısı adedine de tam bölünmesi gerekmektedir.
Örneğin;
Sayımız 12 olsun. 12′ün tam bölenleri=1, 2, 3, 4, 6, 12’dir. Tam bölenleri Listbox da listelensin. Tam bölen sayısı 6’dır ve 12%6=0 olduğundan bu sayı(12 sayısı) Tau sayısıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok özür dilerim bunu söylemek bana düşmez ama siz biraz uğraşsaydınız veya uğraştınız mı bilmiyorum uğraştıysanız o kodu buraya atsanızda bizde onun üstünden size yardımcı olsak.
Çünkü bu şekilde yaparsak siz hiçbir şey öğrenmiyceksiniz bu durumda pek hoş bir durum olmaz.

Hocam çok özür dilerim bunu söylemek bana düşmez ama siz biraz uğraşsaydınız veya uğraştınız mı bilmiyorum uğraştıysanız o kodu buraya atsanızda bizde onun üstünden size yardımcı olsak.
Çünkü bu şekilde yaparsak siz hiçbir şey öğrenmiyceksiniz bu durumda pek hoş bir durum olmaz.
Haklısınız, uğraştım bende fakat tam olarak çözemedim. 1. soru için checkBox'ların içine
C#:
 if (checkBox6.Checked == true)
            {
                str = "";
                str.Replace('o', 'ö');
                textBox2.Text = ("" + textBox1.Text.Replace('o', 'ö'));
            }
bu kodu yazdım ve butona
C#:
            textBox2.Text = ("" + textBox1.Text.ToString());
bu kodu yazdım. Şöyle bir sıkıntı oldu. 1. checkbox ı seçtiğimde ç harfini c ye çeviriyor. 2. yi seçtiğimde 'ı' harfini 'i' ye çeviriyor ama ç işlevsiz kalıyor bu sefer.
2. soru için gerçekten bir şey bulamadım nasıl yapacağım hakkında hiç fikrim yok.

Haklısınız, uğraştım bende fakat tam olarak çözemedim. 1. soru için checkBox'ların içine
C#:
 if (checkBox6.Checked == true)
            {
                str = "";
                str.Replace('o', 'ö');
                textBox2.Text = ("" + textBox1.Text.Replace('o', 'ö'));
            }
bu kodu yazdım ve butona
C#:
            textBox2.Text = ("" + textBox1.Text.ToString());
bu kodu yazdım. Şöyle bir sıkıntı oldu. 1. checkbox ı seçtiğimde ç harfini c ye çeviriyor. 2. yi seçtiğimde 'ı' harfini 'i' ye çeviriyor ama ç işlevsiz kalıyor bu sefer.
2. soru için gerçekten bir şey bulamadım nasıl yapacağım hakkında hiç fikrim yok.
Kusura bakmayın çok şey istiyorum ama görmedende olmuyor şuanki projenizi benim indirip içine bakabileceğim bir yere atma şansınız var mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı