C++ öğrenmeye değer mi?

Dostlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim aslında benim hedefim oyun programlamak bunun için C++ en iyisi diyorlar ama bir yandan verilere ve birçok kişinin demesine göre C++ çok fazla düşüşte bu benim kafamı oldukça fazla karıştırıyor C# tabloda daha üstte gözüküyor bilmiyorum kararsızım hadi oyun yapamadım oyun yapamazsam herhangi bir şirkette çalışma ihtimalimi düşünüyorum o yüzden iyi bir dil seçmek istedim C# veya C++ bu ikisi arasındayım siz değerli dostların yorumları benim için önemli 24 yaşındayım okulum yok fakat aşırı araştırmacı ve okuyan biriyim Udemy'den bir sürü eğitim aldım bir çuval kitap aldım ve günlük 4 saat zaman ayırmayı planlıyorum yapıcı ve olumlu yorum beni oldukça teşvik ediyor tabii gerçekleri yazmaktan çekinmeyin hepinize teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için.

Kesinlikle C++ daha güzel oyunlar yaparsınız. C++ ile çoğu şeyi daha iyi yaparsın. C++ ın düşüşte olması birçok kişinin o dile ön yargılı olması zor diye düşünüyorlae fakat kolay bir dil.

Nasıl yaparım dersen bir sürü oyun motoru var Godot mesela veya C++ ın grafik kütüphaneleri var sfml OpenGL falan.
 

Hocam burada hangi alanlarda kullanıldığı açıklanmış.
C++'ın hiçbir zaman önemini yitereceğini düşünmüyorum.
 
Dostlar asla önem yitirmez ve asla ölmez ancak eski popülerliği kalmadı diye düşünüyorum.
Evet eski popülerliği azaldı çünkü masaüstü uygulama yapan kişiler JavaScript'e veya C#'a falan geçti. Ama büyük kullanım alanı hala var. Sistem programlama, çapraz platform uygulama oluşturma, gömülü sistemler, 3D programlama gibi çok çok büyük alanlarda pay sahibi C++. Ve bu sistemlerin illa ki güncellenmesi, kontrol edilmesi şart olduğu için C++ ölmez.

Hala dünya üzerinde 90'lardan veya 2000'lerden kalma uygulamaları kullanan fazlaca kişi var. Bu uygulamaların API'leri varsa genelde C++ dilinde yazıldıkları için bilmek gerekli C++'ı.

Anlayacağın C++ hala ölmedi ve ölmeyecek tamamen. İhtiyaca göre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı