C# Soru Bankası Nasıl Yapılır?

Makaleler
9
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Tam olarak açıklayayım, soruyu soracak ve her soru başına 10 puan verecek, soru yanlış ise vermeyecek. Cevaplarıyla birlikte olacak, programı her kapatıp açtığımızda rastgele soru çıkacak ve sonunda aldığımız puanları toplayacak.

Nereden başlarım bilemiyorum, bana çok karışık geldi. Yardım edebilen arkadaşlar varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru-Cevap database yapmak mantıklı olur çok fazla soru olmasnı istiyosan.Çok fazla olmayacaksa string bi dizi tanımla 15-20 tane soru yaz cevapları içinde öyle uğraşıcan uzun olur biraz ama database kullanmassın.Databaseden çekmek sıkıntı olabilir çünkü console applicationda databaseden veri çekmedim hiç.Database olayını halledersen gerisi gelir yardımcı olurum.

Merhaba öncelikler soru-cevap şeklinde bir veritabanı oluşturabilirsiniz. Eğer projeniz şık sistemi tarzında oluşturacaksanız soru, şık1, şık2 ,şık3 ve cevap adlı sütunlar oluşturabilirsiniz. Rastgele soru içinse ID olayını kullanabilirsiniz. Rastgele sayı üretir, üretilen sayıyı veritabanında arattırabilirsiniz. Eğer sonuç var ise id'nin bulunduğu satırı kullandığınız alanlara çekesiniz. Sonuç karşılaştırması içinse kullanıcın işaretlediği şıktaki veriyi veritabanındaki veri ile karşılaştırırsınız. Eğer doğru ise 10 puan artırırsınız.
İyi günler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı