C# tarih ve şifre bilgisi isteme

Kullanılmaz demişim desteklemiyor dememişim, iyi misiniz?
Ayrıca kullanılmaz, böyle alışırsanız ileride çok zorlanırsınız. Kimse de sizin kodlarınızı anlamak için anlık olarak Google Translate kullanmaz, bilginiz olsun.

Anlamadınız sanırım, şifre ve tarihi aynı anda kontrol edecek kodu göremedim diyorum. Çok agresif bir yapınız var bu arada.
Hayır ben gayet sakinim :D
Doğru anladıysam siz diyorsunuz ki şifre doğru ise ama tarih yanlışsa tarihi bugüne getirecek bir kod yok, doğru muyum?

Anlatayım...

İlk if ne yapıyor, şifre kontrolü yapıyor değil mi?
Şifre yanlış ise "Şifre yanlış!" diye bir MessageBox gösteriyor ve hemen altından 'return;' kodu çalıştırılıyor. Return komutunu kullanmak o bloğu kırar, döngü içerisinde break kullanmak olarak düşünün. Değer döndüren bir fonksiyon olmadığından direkt olarak kullanabiliyoruz. Yani şifre yanlış ise uyarıyı verip blok içerisinden çıkıyor.

Şifre doğru ise zaten if içerisine girmiyor değil mi?
Hemen altında tarih kıyaslaması yapıyor ve yanlış ise tarihi bugüne getiriyor.
Şifre yanlış ise zaten tarih kontrolüne uğramıyor bile, şifre doğru ise devam edip tarihi kıyaslıyor ve yanlış ise bugüne getiriyor.

Umarım anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı