C# ters üçgen sorusu

Bkz:

Tekrar ediyorum sorulan soru basit değil ve Türkçe kaynak sayısı gerçekten kısıtlı. Böyle bir durumda insanları peşinen yargılayıp aşağılayıcı bir üslupla yaklaşırsanız ettiğiniz yardımı şuuru müsait taraflarınıza iade edebilirler dikkatli olun bence 😡😡🤬🤬🤬
Ya hu aşağılama sizin algınızın eseri, benim kimseyi aşağıladığım yok. Kişiye sadece kendi çabası ile ulaşabileceğini, başkasına sormaması gerektiğini hatırlattım. Saçma sapan romantik çıkışlarınızı, beni işin içine katmadan yaşayın lütfen!

Ya hu aşağılama sizin algınızın eseri, benim kimseyi aşağıladığım yok. Kişiye sadece kendi çabası ile ulaşabileceğini, başkasına sormaması gerektiğini hatırlattım. Saçma sapan romantik çıkışlarınızı, beni işin içine katmadan yaşayın lütfen!
1584058960224.png

Söylediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsanız sizin yönergeleriniz ve mantığınız üzerinden açıklama yapayım:
1- Yukarıda görmüş olduğunuz üzere Türkçe kaynaklarda istenilene benzer çıktıyı veren program maalesef bulunmuyor.
2- Mühendislik fakültesinde İngilizce gerçekten aşırı büyük katkı sağlıyor. Şahsınız açısından konuşursam ve tavırlarınıza bakacak olursak engin İngilizce bilginizin rakiplerinizden bazıları tarafından sizin kadar iyi derecede bilinemeyeceği ihtimalini düşünmeniz hayata bakış açınızı değiştirebilir.
3- Akademik düzeyde araştırma yapmak bir üniversite öğrencisi için faydalıdır elbette. Ancak 2. maddede belirttiğim üzere Türkiye Cumhuriyeti devletinde (resmi dili Türkçe olan bir devlette) insanların İngilizce bilme veya hayatlarında etkin düzeyde kullanma zorunlulukları bulunmadığı müddetçe biraz zorlayıcı olabilir.

Göreceğiniz 3 maddeyi size şöyle özetleyeyim: Sorulan soru "Türkiye'nin başkenti neresidir?" şeklinde basite indirgenecek bir soru değil. Karmaşık bir algoritmaya sahip. Tarafımca daha önce yapıldığı için sorunun sorulma şeklinde bir anormallik göremiyorum. Türkçe kaynaklar açısından oldukça kısıtlı kaynağa sahip. Ve siz gelip insanlara bunun üzerinden suç işlemiş muamelesi yapıp bilgiçlik taslıyorsanız şuursuzluğu uzaklarda aramayın şöyle bir aynanın karşısına geçip kendi gerçeklerinizle yüzleşin. İyi forumlar :)

Eki Görüntüle 513166
Söylediklerimi anlamamakta ısrar ediyorsanız sizin yönergeleriniz ve mantığınız üzerinden açıklama yapayım:
1- Yukarıda görmüş olduğunuz üzere Türkçe kaynaklarda istenilene benzer çıktıyı veren program maalesef bulunmuyor.
2- Mühendislik fakültesinde İngilizce gerçekten aşırı büyük katkı sağlıyor. Şahsınız açısından konuşursam ve tavırlarınıza bakacak olursak engin İngilizce bilginizin rakiplerinizden bazıları tarafından sizin kadar iyi derecede bilinemeyeceği ihtimalini düşünmeniz hayata bakış açınızı değiştirebilir.
3- Akademik düzeyde araştırma yapmak bir üniversite öğrencisi için faydalıdır elbette. Ancak 2. maddede belirttiğim üzere Türkiye Cumhuriyeti devletinde (resmi dili Türkçe olan bir devlette) insanların İngilizce bilme veya hayatlarında etkin düzeyde kullanma zorunlulukları bulunmadığı müddetçe biraz zorlayıcı olabilir.

Göreceğiniz 3 maddeyi size şöyle özetleyeyim: Sorulan soru Türkiye'nin başkenti neresidir? şeklinde basite indirgenecek bir soru değil. Karmaşık bir algoritmaya sahip. Tarafımca daha önce yapıldığı için sorunun sorulma şeklinde bir anormallik göremiyorum. Türkçe kaynaklar açısından oldukça kısıtlı kaynağa sahip. Ve siz gelip insanlara bunun üzerinden suç işlemiş muamelesi yapıp bilgiçlik taslıyorsanız şuursuzluğu uzaklarda aramayın şöyle bir aynanın karşısına geçip kendi gerçeklerinizle yüzleşin. İyi forumlar :)
Bak, beynini kendi ekseni etrafında kullanmakta uzman kişi, bana cevap vermek için ayırdığın zamanı soruya cevap vermek için ayırsaydın Google'ın Translate bölümüne sorunu yazarak şu resimde;
resim 1.jpg

göreceğin şekilde ulaştığın çeviriyi kopyala yapıştır ile aratarak alttaki resimde işaretlediğim benim de soruya cevap verdiğim linke ulaşabilirdin.
resim 2.jpg

Ama senin niyetin herhangi bir yaraya deva olmak değil. Senin niyetin, sana has ki benden uzak olsun.

Bak, beynini kendi ekseni etrafında kullanmakta uzman kişi, bana cevap vermek için ayırdığın zamanı soruya cevap vermek için ayırsaydın Google'ın Translate bölümüne sorunu yazarak şu resimde;
Eki Görüntüle 513170
göreceğin şekilde ulaştığın çeviriyi kopyala yapıştır ile aratarak alttaki resimde işaretlediğim benim de soruya cevap verdiğim linke ulaşabilirdin.
Eki Görüntüle 513171
Ama senin niyetin herhangi bir yaraya deva olmak değil. Senin niyetin, sana has ki benden uzak olsun.
Bir kez daha söylüyorum. Soru basit değil. Ve netice itibariyle sorulmasında bir sakınca yok. Türkçe kaynaklarda yoksa Türkçe forumlarda sormak anormal bir durum değildir. Bu durum bir tercih meselesidir. Araştırma Türkçe yapılmış sonuç alınamamış ve soru buraya sorulmuştur. Bunu sorgulamak sizin haddinize değil. Hala yaptığınız ukalalığı kabul edip susacağınıza üste çıkma çabanız takdire şayan gerçekten.

Bir kez daha söylüyorum. Soru basit değil. Ve netice itibariyle sorulmasında bir sakınca yok. Türkçe kaynaklarda yoksa Türkçe forumlarda sormak anormal bir durum değildir. Bu durum bir tercih meselesidir. Araştırma Türkçe yapılmış sonuç alınamamış ve soru buraya sorulmuştur. Bunu sorgulamak sizin haddinize değil. Hala yaptığınız ukalalığı kabul edip susacağınıza üste çıkma çabanız takdire şayan gerçekten.
Cidden bi git, lütfen git. Sabır taşı yok karşında, ukalalık diyor hala.

Cidden bi git, lütfen git. Sabır taşı yok karşında, ukalalık diyor hala.
Mesajlarınızı sabah gündüz gözüyle ayık kafayla okumayı deneyin. Problemi görmenizi sağlayacaktır.

Soruyu soran kacmis, kalanlar da soruya cevap vermek disinda her seyi yapmis.
Taban ve piramit tepesi disinda her katta yildizlar arasindaki bosluk 2 artarak ilerliyor.
Piramit tepesi = *
2. kat = *(1)*
3. kat = *(3)*
4.kat = *(5)*
.
.
.
Stack kullanarak piramitin ust noktasindan baslayarak doldur, sonra pop ederek print et ( reverse traverse ).

Normalde pek yazmak ama ornek kod da yazdim. Kotlin:
Kod:
import java.util.*

const val size = 5
const val base = (size*2)-1

fun main() {
    val stack = Stack<String>()
    var space = 0
    var floor = size
    repeat(size-1) {
       if(space == 0){
           stack.add(calcFirstStar(floor))
           space = 1
       }else{
           stack.add(calcFirstStar(floor) + appendSpace(space) + "*")
           space += 2
       }
        floor--
    }
    stack.push(appendStar(base))
    while(!stack.empty()){
        println(stack.pop())
    }
}

fun calcFirstStar(floor: Int):String{
    return appendSpace(calcInit(floor)) + "*"
}

fun calcInit(floor: Int): Int {
    val offset = size - floor
    val start = (base / 2)
    return start - offset
}

fun appendChar(c: String, count: Int): String {
    val sb = StringBuilder()
    repeat(count) {
        sb.append(c)
    }
    return sb.toString()
}

fun appendStar(count: Int): String {
    return appendChar("*", count)
}

fun appendSpace(count: Int): String {
    return appendChar(" ", count)
}

Mesajlarınızı sabah gündüz gözüyle ayık kafayla okumayı deneyin. Problemi görmenizi sağlayacaktır.w
Siz aklınızı kullanmayı deneyin, C Sharp kullanmak isteyen adamın Google Translate den bihaber olmasını bir mantığa dayandırıp bunu savunma derdindesiniz. Saçmalamanızın kimseye faydası yok ki bu arkadaş derdini çözme yöntemi hakkında bu kadar bir fikre bile sahip olamıyorsa C# kullanmasın. Bu da ona sizin yaptığınız şekilde eksikliğini örterek zarar vermektense, eksikliğini göstererek yarar sağlamak içindir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı