C# ters üçgen sorusu

Siz aklınızı kullanmayı deneyin, C Sharp kullanmak isteyen adamın Google Translate den bihaber olmasını bir mantığa dayandırıp bunu savunma derdindesiniz. Saçmalamanızın kimseye faydası yok ki bu arkadaş derdini çözme yöntemi hakkında bu kadar bir fikre bile sahip olamıyorsa C# kullanmasın. Bu da ona sizin yaptığınız şekilde eksikliğini örterek zarar vermektense, eksikliğini göstererek yarar sağlamak içindir.
Size düşmüyor işte. Adam bölümü yazmış okuyor. Bugün İngilizcesi sorunludur yarın çözer senden benden iyi yapar bu işleri. Yine yeniden insanları yargılıyorsunuz. Bu üslubunuz yerine güzelce ve nazikçe bu şekilde araştırma yapabilirsin şeklinde bir yönlendirme yapman daha uygun olurdu. Siz sorusunu soran adama resmen niye sordun demeye getiriyorsunuz. Kimse sizin kriterlerinize uygun konu açmak zorunda değil. Moderasyon uygun görmüş ki konu onaylanmış yardımcı olmak istemiyorsanız olmayın.
Neyse tartışma fazla uzadı ben çekiliyorum. Kendi adıma kırıcı olduysam da şahsınızdan özür diliyorum iyi forumlar.

Siz sorusunu soran adama resmen niye sordun demeye getiriyorsunuz.
Kimseye niye sordun demedim, bir süredir sürekli beni bir şekilde suçluyorsun. Anlatıyorum anlamamakta ısrar ediyorsun. Niye sordun deseydim sorunun cevabını daha en baştan vermezdim ve sorunun cevabına ulaşmak için kullanılabilecek yöntemi de göstermezdim, kendin de bu cevabı bulabilirsin demezdim ve sana da cevap vermezdim. Ama senin de kafanı açabilmek için sana da itina ile anlattım, lakin nato kafa nato mermer. Ve ben ne yazık ki ukalayım, sen de hep haklısın.

Buraya yazana kadar elinizin altındaki Google'a yazsanız,
tm.

tm.
Çünkü orada sormayı öğreniyorsun, burada hazıra konuyorsun. Programlama da öğrenmekle alakalı, hazır hiç bir işine yaramaz. Gereksiz romantizm yeter ama

C# bilmiyorum. Tahmini 10 dakika içerisinde bu ödevi yapacak kadar öğrenip geleceğim.
Forumu kapatalım o zaman, her şey zaten internette var.
Her şey yok. Ama utanmasalar ekmek nasıl alınır diye buraya yazacaklar. Bu tip basit şeyleri istemek bana da saçma geliyor. Hepsinden önce derste bunu yapabilecek kadar bilgi ona öğretildi. Zor bir şey olmadığını herkes biliyor.

@Andar Han Senin hatan ise attığın linkteki dilin C# değil, C++ olması.

C# bilmiyorum. Tahmini 10 dakika içerisinde bu ödevi yapacak kadar öğrenip geleceğim.

Her şey yok. Ama utanmasalar ekmek nasıl alınır diye buraya yazacaklar. Bu tip basit şeyleri istemek bana da saçma geliyor. Hepsinden önce derste bunu yapabilecek kadar bilgi ona öğretildi. Zor bir şey olmadığını herkes biliyor.

@Andar Han Senin hatan ise attığın linkteki dilin C# değil, C++ olması.
C# var linkte. Dili bilmediğinizi kendiniz söylüyorsunuz. Dil gerçekten kolay kolayca öğrenebilirsiniz. Ama bu konu içinde 4. 5. kez falan tekrar ediyorum: Bu istenen programın algoritması çok da basit değil. Mantığını anlamak, Türkçe kaynak bulmak ikisi de hayli zor şeyler. İyi düzeyde algoritma bilmeme rağmen bu program üzerine 2 gün kafa yordum.
Bilgisayar mühendisliği okuyan bir kitle var ise sorunun yabana atılacak kadar kolay olmadığını kolayca anlayabilir zaten. Sorulan soruda bir anormallik yok. Hazıra konma olacağını da düşünmüyorum. Bazen bu sektörde kodu görüp kodu yorumlamak da kişiye bir şeyler katabilir. Basit bir yardım isteğini bu kadar kasmanız saçma.

Write ile WriteLine olayı güzelmiş. Sayenizde biraz C# biliyorum.

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            int a = 0;
            string temp;

Console.Write("Sayi giriniz: ");
            temp = Console.ReadLine();
            a = Convert.ToInt32(temp);

for (int i = 0; i < a; ++i)
            {
                for (int j =0; j < 2 * a - 1; ++j)
                {
                    if (i == 0)
                    {
                        Console.Write("*");
                    }
                    else
                    {
                        if (i == j)
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        else if (j == (a - 1) * 2 - i)
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        else
                        {
                            Console.Write(" ");
                        }
                    }
                }
                Console.WriteLine("");
            }
        }
    }
}
C# var linkte. Dili bilmediğinizi kendiniz söylüyorsunuz.
Mobilden bakmıştım. Dil seçme kısmı hiç düzgün bir yerde değilmiş. Görememiştim.
En azından farklı şekillerde de yazılabildiğini görmüş oldu. Dediğiniz gibi zor değil. Kendisi deneme yanılma ile yapabilirdi. Mantığını o zaman kavrardı. Şimdi elinde kod var. O kadar. Muhtemelen ödev için verecekti. Hocası internetteki kodu çok rahat şekilde bulabilir. İnternetteki kodlarla kontrol eden sistemler var.
Mesela kullandığım else if yerine ilk if'in içine veya ifadesi eklenebilirdi.

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
{
    class Program
    {
        {
            int a = 0;
            string temp;

{
                {
                    if (i == 0)
                    {
                        Console.Write("*");
                    }
                    else
                    {
                        if (i == j)
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        else
                        {
                            Console.Write(" ");
                        }
                    }
                }
                Console.WriteLine("");
            }
        }
    }
}

Mobilden bakmıştım. Dil seçme kısmı hiç düzgün bir yerde değilmiş. Görememiştim.
En azından farklı şekillerde de yazılabildiğini görmüş oldu. Dediğiniz gibi zor değil. Kendisi deneme yanılma ile yapabilirdi. Mantığını o zaman kavrardı. Şimdi elinde kod var. O kadar. Muhtemelen ödev için verecekti. Hocası internetteki kodu çok rahat şekilde bulabilir. İnternetteki kodlarla kontrol eden sistemler var.
Birçok farklı varyant var doğru. C# zevkli bir dildir. Tavsiye de ederim. Ama olayı basite indirgeme sevdamıza anlam veremiyorum. Erzincan'da bilgisayar mühendisliği okuyorum algoritma notlarım 90+ ve AA. Sakarya'da okuyan arkadaşım aynı ödevi geçen dönem benden c++ dilinde istedi. Müsait olmadığım için sınıf grubuna attım. Tek bir kişi bile yapamadı. Dediğiniz gibi deneme yanılma yaparak kendim yazdım. Daha sonra 1 gün boyunca yazdığım programın mantığını aradım. Zor olduğunu inkar etme çabanız neden? Deneme yanılma bir öğrenme metodu olduğu gibi kod üzerinden yorumlama da gayet güzel bir öğrenme metodudur.
Kodu yazdığınızda konu sahibinin sorgulama yapıp yapmayacağını neye göre yargılıyorsunuz? Diyelim gerçekten de sadece ödevi teslim etmek için yaptı bu gerçekten sizi ilgilendirir mi?

C#:
using System;

namespace ConsoleApp1
{
    class Program
    {
        {
            int a = 0;
            string temp;

{
                {
                    if (i == 0)
                    {
                        Console.Write("*");
                    }
                    else
                    {
                        if (i == j)
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        {
                            Console.Write("*");
                        }
                        else
                        {
                            Console.Write(" ");
                        }
                    }
                }
                Console.WriteLine("");
            }
        }
    }
}

Dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünen fakat gerçekten zor bir program. Ortalama bir zekaya sahip bir insanın bu programı yazabilmesi için yıllarını vermesi gerekir. Zaten hepimiz ortalama bir zekaya sahip değil miyiz ;)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı