C ve C# Hakkında

Gilderoy

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
25
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Technopat Forum'da yeniyim o yüzden bu tür bir soru sormak sıkıntı olur mu bilemiyorum.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim(bir yıllık İngilizce hazırlığın ardından önümüzdeki yıl 1.sınıf olacağım) ve yazılımlara, programlamaya bir merakım var. Son bir yıldır bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum fakat şu an bir ikilemdeyim. Olay şu hali hazırda C# öğrenmeye başlamıştım fakat bölümümde bana gösterilecek olan dil C. Tam anlamıyla birbirleriyle örtüşmüyorlar anladığım kadarıyla, yani bir C ile C++ benzerliği söz konusu değil. C# eğitimine devam edersem edindiğim bilgiler ileride sorun yaratır mı sizce? Aralarında bariz farklar(karıştırılmaya müsait) var mıdır bu iki dilin?

Ekleme: Sırf meraktan Python ile de ilgileniyorum.
 
Merak etme bende C# dilini görüyorum. Eğer o dili adam akıllı öğrenirsen diğer C dillerinde problem yaşamazsın. Sadece bazı komutlar farklı. Yapı olarak aynı.

Yani console çalışırken form kısmına geçmek gibi olacak senin için. Yapı aynı sayılır, komutlar değişir biraz.
İleride sıkıntı olmaz tabi gayret edip çalışırsan.

Zaten tek dil bilmen yetersiz olur, 3-4 tane bilmek gerek. Zamanla öğrenirsiniz. Ben lise öğrencisiyim ve C# ile başladım. Web falan akıp gideceğim inşallah.
C dilini ağırlıklı olarak çalışmak şartıyla C# diliyle uğraşman pek sıkıntı yaratmaz. Ağırlığını C diline çünkü okulda onu göreceksin sonuçta.
 
C#'a kesinlikle devam edeceğim. C programlamayı zaten hayatımızın bir parçası haline getireceğiz bölümde. Teşekkürler cevaplar için.
 
Eğer elektrik elektronik mühendisliği okuyorsan C# daki SerialPort(System.IO.Ports) sınıfını kullanarak elektronik devre kartın ile rs232 kablosu yardımıyla program yazabilir devreyi bilgisayar ile kontrol edebilirsin mesela. Sorun oluşturacağını sanmıyorum ;) elinin altında bulunsun derim.
 
Meslek Liselerinde öğrenciler kodlamaya alışsın diye C# ile başlatılır. İyi yazıldığı taktirde bir çok dile fark atabilmektedir. Bazen esnek olmadığı zamanlarda oluyor.

ileride ASP veya ASPX gibi dillere geçildiğinde C#'ın ekmeğini çok yenir. Çünkü birbirleri ile çok yakın dillerdir.

C#'ı çözdüğün an diğer dillere çok rahat geçiş yapabilirsin.
 
Kardeşim Python devam etsene neden microsoft tabanlı bir dil seçiyorn ki bunlar .net olmadan çalışmıyor . Yaptığın uygulama unix linux tabanlı platformda çalışacak diyorsan python ve qt creator ile devam ayrıca kivy ilede ios ve android uygulamaları geliştirebiliyorsun. Aspx yerine Django daha populer olucak yakında.
 
Arkadaşlar merhaba. Technopat Forum'da yeniyim o yüzden bu tür bir soru sormak sıkıntı olur mu bilemiyorum.

Elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim(bir yıllık İngilizce hazırlığın ardından önümüzdeki yıl 1.sınıf olacağım) ve yazılımlara, programlamaya bir merakım var. Son bir yıldır bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum fakat şu an bir ikilemdeyim. Olay şu halihazırda C# öğrenmeye başlamıştım fakat bölümümde bana gösterilecek olan dil C. Tam anlamıyla birbirleriyle örtüşmüyorlar anladığım kadarıyla, yani bir C ile C++ benzerliği söz konusu değil. C# eğitimine devam edersem edindiğim bilgiler ileride sorun yaratır mı sizce? Aralarında bariz farklar(karıştırılmaya müsait) var mıdır bu iki dilin?

Ekleme: Sırf meraktan Python ile de ilgileniyorum.

Eğer yazılıma ilgiliyseniz electric/electronic yerine bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmek daha uygun olur.
 

Geri
Yukarı