Cahil biri oy kullanabilmeli mi?

Cahil biri oy kullanabilmeli mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    349
Neden nefret ediyordu?

Bir alıntı paylaşayım.

Eğer ki deniz yoluyla bir yolculuk yapmak isteseydin, geminin kontrolünün kimde olacağına nasıl karar verilmesini isterdin? Rastgele ve herhangi bir grup insan tarafından mı, yoksa deniz seyahatleri konusunda deneyimli, bilgili ve eğitimli insanlar tarafından mı?

Ademantus'un cevabı çok açıktır: Elbette ki ikincisi! Sokrates'in buna cevabı ise şu şekildedir:

Peki bu durumda nasıl olur da, bir ülkedeki yetişkin insanların rastgele ve herhangi bir grubunun bir ülkeyi kimin yöneteceğine karar verebilecek donanımda olduğunu düşünebilmekteyiz?
 
Peki bu bilgili kişiler ülke yönetimine nasıl gelecek?

Halkın bilinçli olması lazım, şu "yaşlı kesim" dersem anlarsın sanırım ropörtajdakileri. Onlardan ümidi kestim ben zaten. Tamamen bir sonraki neslin iyi yetiştirilmesine bakıyor her şey. Eğitim sisteminin düzelmesi, ailelerin bilinçlenmesi. Üreme olayı da bildiğin gibi zıt. Bilinçsizler üremiyor , yavruluyor Allah rızkını verir diye.

Ben takılmamaya , işime bakmaya çalışıyorum. Ama hal belli.

Demokrasiyi ne kadar sevmesem de olmalı, başka yolu yok. Her insan eşittir.
edit:atan tutan olur diye de fikrimi parkedeyim.
 
Akli dengesi yerinde olmayanlar kullanmasın mesela, yurtdışında yaşayan kullanmasın, ama burada gördüğüm yorumların çoğu ayrıştırıcı. İnsanları ayrıştırıp, ötekileştirerek bir yere varamayız. Zaten şu anki halimizin nedeni de bu değil mi ?
 
Ülkeyi 2'ye bölelim gelibolu yarımadası Avrupa birliğine girsin sonra tekrar birleşelim. Şimdi ne alaka diyeceksiniz hiç bilmiyorum cidden bir anda gelen bir fikir.
 
Yurt dışında yaşayanlar oy kullanmamalı. Paşa gönlü oy vermek istiyorsa tıpış tıpış dönsün ülkesine yaşasın o zaman. Bu devirde hala okuma yazma bilmeyende bir zahmet oy kullanmasın bence. Akli dengesi yerinde olmayanlar oy mu kullanılıyor yoksa? Yuh artık. Ayrıca üniversite mezunları kullansın diyorsunuz da bu ülkede kaç kişi cidden üniversite okuyor? 81 ilde üniversite var. Çoğu vasıfsız. Mantığın bittiği yer. Dediklerim dışında kimsenin oyuna karışamazsınınz. Etik değil. Demokrasiye aykırı. Oldu olacak keyfinize göre bölün milleti onlar kullansın. Sizin o cahil dediğiniz insanlardan ne farkınız kaldı? Açılan konuda o kadar mantıksız aşağılayıcı yorumlar var ki çıldırdım okurken.

Bu arada akılsızın biri gelir "üniversite okumadığından mı zoruna gitti" der şimdi. Üniversite okuyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı