Sizce gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

Gurbetçiler oy kullanabilmeli mi?

• Evet

Oy: 5 3,8%
  • Hayır

Oy: 125 96,2%

• Oy verenlerin toplamı
    130
Böyle diyorsunuz ancak yurt dışında da durum pek farklı değil. Türkiye'de iktidar ne kadar oy alıyorsa yurtdışında da birazcık fazla almış iktidar. Zaten toplasanız 1,2 milyon kişi falan vermiş sanırım yurtdışındakilerin. Kullansalar da çok büyük bir değişken olacağını zannetmiyorum.

Bence kullanamamalı. Türkiye'de yaşamadıkları halde, ülkenin gündeminden zerre kadar haberleri olmadığı halde yaşayanların geleceği hakkında söz sahibi oluyorlar.
Ekonominin batması işlerine bile geliyor, bedavadan tatil yapıyorlar.
Türkiye cennet diyorlar fakat Türkiye'de yaşamak en büyük kabus onlar için...

@egoistpizza'i doğruluyorum. Bence olmamalı. Sonuçta bu ülkede yaşamlarını idam ettirmiyorlar ise oy hakları da olmamalı. Bu ülkeye vergi mi veriyorlar mesela? Seneden seneye ya gelirlerse. Bu durum bence sadece gurbetçilere değil bence belli bir yaş ortalamasının üstüne de gelmeli. Misal 60 70 yaşından sonra o kişinin ülke için ne gibi bir seçimi olabilir ki. Zaten yaşamış yaşayacağını.

Yurtdisina isci sinifi olarak giden ekip AKP'ye oy veriyor, Amerika'da doktora yapan kitleden 1 tane oy aldigi yok.

Problem gurbetcilerin oy vermesi degil, cahil cuhelanin AKP'ye oy vermesi. Yurt icinde de ayni sorun var zaten.
Konu parti meselesi değil, ben hiçbir partiyi desteklemiyorum mesela. Ancak Adana'da yaşayan adam Osmaniye'deki belediye seçimi için bile oy veremiyorken Almanya'daki, ABD'deki adamın Türkiye'deki seçimler için oy vermesi bana pek mantıklı gelmiyor.

Bence kullanamamalı. Türkiye'de yaşamadıkları halde, ülkenin gündeminden zerre kadar haberleri olmadığı halde yaşayanların geleceği hakkında söz sahibi oluyorlar.
Ekonominin batması işlerine bile geliyor, bedavadan tatil yapıyorlar.
Türkiye cennet diyorlar fakat Türkiye'de yaşamak en büyük kabus onlar için...

Hayır tabii ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı