Cahillerle nasıl başa çıkılır?

gerçekten belirli bir olgunluğa erişince bu tür şeyleri hiç kafaya takmamaya başlıyorsun. Eskiden hep din tartışırdım siyaset tartışırdım teknoloji tartışırdım futbol tartışırdım hatta suriye iç savaşını bile tartışırdım. ve bunları bir de sosyal medayada yapardım. He birde karşı tarafa sinirlenirdim üstelik :)
Şuan sosyal medya üzerinden tartışmayı bıraktım. Reel hayatta ise bana bir şey katmayacak insan ile zaten tartışmıyorum. Ve en önemlisi bir tartışmada ben argüman sunarım ve kendi fikrimi karşı tarafa dayatmam. Karşı taraf argüman sunmak yerine boş yapıyorsa da olayı direkt dalgaya alırım.
duygusal güç önemli bir şey...
 
Üniversite okumuş cahil arkadaşımdan nasıl kurtuldum? Telefon numaramı değiştirerek onunla konuşmayarak kurtuldum. Okumuş lakin cahil.
 
Gerçekten belirli bir olgunluğa erişince bu tür şeyleri hiç kafaya takmamaya başlıyorsun. Eskiden hep din tartışırdım siyaset tartışırdım teknoloji tartışırdım futbol tartışırdım hatta Suriye iç savaşını bile tartışırdım. Ve bunları bir de sosyal medayada yapardım. He bir de karşı tarafa sinirlenirdim üstelik :)
şu an sosyal medya üzerinden tartışmayı bıraktım. Reel hayatta ise bana bir şey katmayacak insan ile zaten tartışmıyorum. Ve en önemlisi bir tartışmada ben argüman sunarım ve kendi fikrimi karşı tarafa dayatmam. Karşı taraf argüman sunmak yerine boş yapıyorsa da olayı direkt dalgaya alırım.
Duygusal güç önemli bir şey...

Hocam bence de ömrün boyunca da tartışsan da genelde kimse fikrinde şaşmayacak o yüzden tartışma da her zaman manalı olmuyor
 
Son olarak bu tartışmada haksız taraf sensin. Senin oturup boş insanlarla tartışacak kadar boş vaktin olamaması lazım.

Kendisi benimle tartıştığı ve hakkımda haddine olmayan sözler sarfettiği için bende tepkimi vermiştim. Ama olayın bu kadar uzayacağını bilemedim.
 
Hocam bence de ömrün boyunca da tartışsan da genelde kimse fikrinde şaşmayacak, o yüzden tartışma da her zaman manalı olmuyor.

Hayır, doğru kişiler ile yaptığında gerçekten faydası oluyor. En son lisede felsefe hocamla "Özgür irade gerçekten var mıdır?" konusunu tartışmıştık. Sağ olsun benim göremediğim şeyleri bana gösterdi. Bakış açımı değiştirdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı