Steam Çalınan hesap nasıl geri alınır?

Hqk4n

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650
İ5 9400F
Merhaba, yakın arkadaşımdan biri bana Discord'dan 10 dolarlık bir hediye attı. Linke girdiğimde, tıpkı Steam gibi "hesabınıza giriş yapın" yazıyordu. Ben de orada hesabımın şifresini falan girdim, ancak bir sorun oluştu diyerek beni attı. Ben de "Bir şey olmaz." demiştim ama birkaç gün sonra Steam hesabım çalındı. Telefon numaramı, e-postamı, doğrulayıcıyı ve her şeyi silmişler. Şimdi hesabıma geri giremiyorum. Hesabımı nasıl geri alırım? Ayrıca Microsoft hesabımı da çalmaya çalıştılar ama çalamadılar. VPN kullanıyorlar sanırım, çünkü her zaman farklı bir konumdan ve cihazdan giriş yapılmaya çalışılmış. Steam hesabımı nasıl kurtarabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesap kurtarma işlemlerine başlayalım:
Hesabınıza erişimi kaybettiyseniz buradan Steam Destek'e ulaşıp kurtarma işlemlerine başlayın: Yardım edin! Giriş yapamıyorum. Talimatları dikkatlice okuyun ve takip edin.

Hesap sahipliğini kanıtlayacak makbuz, etkinleştirilen anahtar kodları, harcamalarda kullanılan kart gibi bilgileri Steam Destek'e sunun. Panik yapmayın, Steam Destek'ten iletişim için gönderdiğiniz e-posta adresine gelecek yanıtı bekleyin. 3-20 saat içinde dönüş yapılacaktır.

Steam hesabınıza kayıtlı olan e-posta bahsettiğiniz Microsoft hesabınıza aitse Steam hesabınızı çalarken kullandıkları şifreyi deneyerek girmeyi denemiş olabilirler. Şu an ellerinde sadece e-posta bilgisi olduğundan Microsoft hesabınıza bir şey yapamazlar ancak şifresini kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Steam hesabınızın kontrolünü sağladınızda lütfen aşağıdaki adımları da uygulayın:

Öncelikle güvendiğiniz farklı bir cihazdan şifrenizi değiştirin ardından hesap hareketlerinizi iyice kontrol edin. Var olan takas teklifleri varsa iptal edin ve varsa takas linkinizi yenileyin. E-posta, telefon numarası gibi bilgilerinizi tekrar eski hâline döndürün. (Zaten Steam Destek bu konularda size bilgi verecek ve yardımcı olacaktır.) Steam Guard için yeni doğrulama kodları edinin, bilgisayarınızı zararlı yazılımlara karşı anti-virüs uygulamalarıyla tarayın ve Steam API Key'i kontrol edin. Eğer sayfaya girdiğinizde böyle görünüyorsa yapmanız gereken bir şey yoktur:

1719570069539.png

Yaşadığınız olay oldukça yaygın olarak kullanılan bir dolandırıcılık tekniğidir. Parolanızı yalnızca steampowered.com ve steamcommunity.com gibi resmî Steam internet sitelerine girin. Girdiğiniz sitelerin alan adlarını kontrol edin.

Bu tür dolandırcılık yöntemleri hakkında bilgi edinmek ve bundan korunmak için lütfen bu 2 makaleyi okuyun: Dolandırıcılık SSS (Güven Suistimali ve Takas Dolandırıcılıkları)
Steam Guard

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Hesabı destek sayesinde kurtardım. Desteğe hesap sahipliği ile ilgili SS attım.Destekde bir kaç güne baktı ve hesabımı geri verdi, hepinize teşekkür ederim.

Steam destek ile iletişime geçebilirsiniz. Bilgisayarınızı Malwarebytes ile taratin virüs olarabilir bu yüzden işlemleri telefonunuz üzerinden gerçekleştirin.
Şimdi bilgisayarı taratacağım.

Steam destek ile iletişime geçebilirsiniz. Bilgisayarınızı Malwarebytes ile taratin virüs olarabilir bu yüzden işlemleri telefonunuz üzerinden gerçekleştirin.

"Great News, no threats detected" dedi virüs bulamadı sanırsam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı