Çalışma isteği nasıl kazanılır?

Daha fazla  
Arkadaşlar ailem maddi olarak hiç sıkıntıda değil ve aram ailem ile çok iyi fakat anlaşamadığımız bir konu o da benim çalışmamı istiyorlar, buna kızamam çünkü onları haklı görüyorum ve daha önce iş tecrübemde oldu, garsonluk ve kasiyerlik yaptım fakat her zaman istemeye istemeye gittim ve yakın zamanda da çıktım (işte performansım olması gerektiği gibiydi ve kimseyle aram kötü de olmadı) işe fiziksel olarak yeterli oluyorum ama mental olarak sürekli işten çıkmak istiyorum, aslında bu yaz teknolojik birkaç şey almak da istiyorum ama kendi içimde bir savaş veriyorum bir tarafım ne işi ya salla gitsin diyor diğer tarafım git ve para kazanmaya başla artık büyüdün diyor (yaş 17 bu arada) bana sizden bir abi abla tavsiyesi lazım. Kafamı çok yoruyor bu mevzular.

Ya çalışmak zorunda kalırsın ya da çalışman gerektiğini fark edersin. İkisinden biri yoksa kalıcı bir istek yok.

Yks ye hazırlanmayı düşünüyorsan bence dersler ama şuan daha erken olduğunu düşünüyorsan çalışan biri olarak bun dediğin isteme mevzusu işini sevmiyosan inanki gelmiyo ben bile şuan çalışarak yks çalışıyorum

Arkadaşlar ailem maddi olarak hiç sıkıntıda değil ve aram ailem ile çok iyi fakat anlaşamadığımız bir konu o da benim çalışmamı istiyorlar, buna kızamam çünkü onları haklı görüyorum ve daha önce iş tecrübemde oldu, garsonluk ve kasiyerlik yaptım fakat her zaman istemeye istemeye gittim ve yakın zamanda da çıktım (işte performansım olması gerektiği gibiydi ve kimseyle aram kötü de olmadı) işe fiziksel olarak yeterli oluyorum ama mental olarak sürekli işten çıkmak istiyorum, aslında bu yaz teknolojik birkaç şey almak da istiyorum ama kendi içimde bir savaş veriyorum bir tarafım ne işi ya salla gitsin diyor diğer tarafım git ve para kazanmaya başla artık büyüdün diyor (yaş 17 bu arada) bana sizden bir abi abla tavsiyesi lazım. Kafamı çok yoruyor bu mevzular.
Bu tarz durumlarda canın yapmak istemiyorsa %99 o iş sizin için faydalıdır. Dediğin gibi artık çocuk değilsin büyüdün aile kurabilecek yaşa geldin. Bu yüzden ne kadar hızlı kendini evde yatmaktan konfor alanından kurtarabilirsen o kadar iyi olur. Çalıştığında kendine olan özgüvenin gelişir, para kazanmayı harcamayı öğrenirsin, çeşit çeşit insanla karşılaşır sosyal kabiliyetlerini geliştirirsin. Son olarak eğer yazın sonunda motor vs almayı düşünüyorsan tanıdık karakterli bir motorcu varsa yanında çalışman keyifli olur. Hem motorunu almadan önce motorlar hakkında bilgi ve tecrübe edinmiş olursun.

Garsonluk, kasiyerlik, resepsiyon işi falan herkesin ilk aklına girip çalıştığı işler ama belli ki sana göre değil. Açıkçası bana göre de değildi. Zamanında bende çok yaptım ama hep nefret ederek. Keyif aldığın bir alan varsa bulup o konuda iş arayabilirsin. CNC Tezgahı, Sanayi, Elektrik tesisatı, Profesyonel oto yıkama/detailing vb. gibi. Bilgisayar tamircisi, ya da telefon tamircisi bile olabilir. Bu tarz iş kollarında meslek öğrenir ve kendini geliştirirsin. Garsonluk ve kasiyerlik boş iş bana göre, sana hiçbir şey katmaz.

Son düzenleme:

Kimse işine oh bee bugünde işime gideyim ne güzel işim diyerek uyanmıyor sövüp sayıp uyanıyor dişinizi sıkıp bir yere bağlanırsanız alışıp çalışmayı güzelleştirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı