Çalışmak mı okumak mı?

Yahya Mermer

Centipat
Daha fazla  
Merhablar, ben 11. sınıfım. Okuldan sonra çalışıp 100 TL (günlük) maaşlık işe girme planım var ama bir yandan okul da var. Sizce ne yapmalıyım? AL okuyorum.
(2saatlik iş)
08.00-16.00 okul
17.00 19.45 iş

Son düzenleme:
Bugünün parasıyla günde 5,49 dolar için gelecekte belki de günde 1000 dolardan fazla kazanma şansını kenara atmak saçma. 100 TL para bile değil. Asgari ücretin de altında. Gerçekten ihtiyacınız yoksa derslere odaklanmalısınız.

Merhablar, ben 11. sınıfım. Okuldan sonra çalışıp 100 TL (günlük) maaşlık işe girme planım var ama bir yandan okul da var. Sizce ne yapmalıyım? AL okuyorum.

100 TL için geleceğini heba etmeye değmez.

Okumaya devam et bi çılgınlık yapıp okulu bırakma.

Sadece bu cümlenden hayatına yön veremeyiz, ilk olarak çalışacağın iş ne? Ben 8-9 saat popoyeste çalıştım ve 2 katı maaş verilse bile yapılması akıl karı değil. Derslerin iyi mi? İyiyse hayatına yük bindirip derslerini etkilememlisin, YKS'den alacağın puan önündeki 60 yılın kalitesini belirleyecek. Derslerle aran yoksa, yapmak istemiyorsan bir ustalık öğrenip zanaat edinebilirsin. En basitinden sanayideki ustalar 15-20 belkid daha fazla paralar bile kazanabiliyor. Şu anda gençlerimiz hem ders çalışmıyor hem bir işte ustalaşmıyor, sonuç olarak asgari ücrette sürünüyorlar. Çabalayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı