Camdan kesilen parmağın kanaması nasıl durdurulur?

Açık yaraya alkol dökülmez. O nerden çıktı, varsa Batikon tarzı dezenfektan, yoksa su ile temizlenir. Gaz kompres ya da sargı bezi ile bastırılır yaranın boyutuna göre bir süre sonra kan durur. Durmayacaksa zaten en yakın sağlık kuruluşuna gidilir. Alkol hücreleri öldürür, yaranın geç iyileşmesine sebep olur.

Açık yaraya alkol dökülmez. O nerden çıktı, varsa Batikon tarzı dezenfektan, yoksa su ile temizlenir.
Hocam bu da tam doğru değil. Batikon da alkolle aynı etki çünkü, sağlıklı hücrelerin hepsini öldürüyor. Yara etrafındaki deride kullanılıyor. Doğrudan açık yaranın üstüne batikon sürülmesi de doğru değil diye biliyorum.

Hocam bu da tam doğru değil. Batikon da alkolle aynı etki çünkü, sağlıklı hücrelerin hepsini öldürüyor. Yara etrafındaki deride kullanılıyor. Doğrudan açık yaranın üstüne batikon sürülmesi de doğru değil diye biliyorum.

Doğru dediniz, iyot içermesi sebebi ile açık kısma temas etmemesi gerekir. Yarayı sadece su ile ya da partikül varsa steril bir alet ile fazla kurcalamadan temizlemek gerekir.

Böyle şeyler yapmayın, yarayı kirletmiş olursunuz gerek yok. Temiz suyla yıkayıp peçete basmak yeterli. Ne alkole ne yağlı peçeteye ne de küle gerek var.

Eğer pis bir yerden yara aldıysa önce yıkayıp dediğimi yapmalı, eğer temizse su ile yıkamak kanamayı artırır. Yarayı kirletecek bir şeyi yok.

Eğer pis bir yerden yara aldıysa önce yıkayıp dediğimi yapmalı, eğer temizse su ile yıkamak kanamayı artırır. Yarayı kirletecek bir şeyi yok.
Tütün koymanın pek bir manası yok. Sigaranın içinde binbir çeşit madde var. Yabancı hiçbir şey konulmamalı kanayan yaraya. Alt tarafı peçete tutacaksınız birkaç dk.

Son düzenleme:
Su tuttum sonra biraz peçete bastırdım durmuyordu tütün koydum büyük bir yara değildi. Yaranın içinde küçük bir cam olmasından endişeleniyorum çok az kanadı şimdi kendiliğinden durdu. Bir şey yapmadım.
Teşekkürler hepinize.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı