Kesik kanaması nasıl durdurulur?

Özellikle kesik derinse enfeksiyon kapma riskini yükseltecek bir hareket gibi geldi hocam bu. Mümkünse yapmasın. Yanıklara yoğurt ve yağ sürülmüyor mesela enfeksiyon riski yarattıkları için.
Yağın kendi yoğunluğundan dolayı üste çıkma özelliği var, sanırım akan kanı bu şekilde yağın altında bırakarak durdurmaya çalışmıştı. Tabi kesik epey derin olduğu için mecbur hastaneye gitmek zorunda kalmıştı.

Nasıl yaptığımı sormayın ama burnumun altını kestim yakın zamanda, 1-1.5 hafta oluyor sanırım. Kanayan yere pamuk koymuştum ve oraya kendiliğinden tutunmuştu zaten. Birkaç saat bekleyip çıkarttığımda tekrar kanamaya başladı, 2 gün beklettim orada. Yemek yerken falan çok zor oluyordu sizin daha zor olur büyük ihtimalle. Şimdilik kendiniz peçeteyle vesaire üstüne baskı uygulayın; sabah hastaneye gitmenizi öneriyorum.

Hayatımın en garip konusunu açıyorum şu an ama aklıma yapacak bir şey gelmedi. Gece gece nedensizce tıraş olmak istedim ve dudağımı kestim. Kanama durmuyor. Fotoğrafta görebilirsiniz. Ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 870477
Bu konuyu açacağına direkt doktora gitseydin keşke.

Elini çekmeden baskı yap, Tuvalet kağıdı işe yaramaz, kanı emer ama çabuk kusar. 20 -30 saniye nemli, az ıslak ve temiz bir havluyu tıraş kesiğine bastır.

Biraz kanadıktan sonra kan pıhtılaşmaya başlar. Sürekli silersen pıhtılaşmaya başlayan kanıda silersin, kanama durmaz. Peçeteyi kanayan yere 5 dakika kadar tutsan kanama durur. Ufak kanamalarda pek birşey yapmasanda kendi kendine durur. Eğer kanama fazla ise kanama olan yere baskı uygulamak ve hastaneye gitmek gerekir. Senin dediğinde ise yarabandı basıp geçebilirdin. Yarım saat-bir saat sonra çıkardığında kanama durmuş olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı