Can Selçuki: ''Anketlerde Memleket Partisi büyük yükselişte hatta barajı zorlayabilir''

Makaleler
12
Daha fazla  
Kamuoyu araştırmacısı Can Selçuki Halk TV'de Muharrem İncenin partisi Memleket Partisi anketlerde büyük bir yükseliş yaşadı hatta barajı zorlayabilirler diye konuştu.

Memleket Partisinin oyunda bir artış yaşanıyordu geçen hafta sonu olan olaylardan sonra bu artış çok ciddi oranda arttı. 6'lı masanın CHP ve İyi Parti dışındaki bileşenlerinin çok çok üstüne çıktı böyle giderse barajı zorlayacak seviye geldiğini söyleyebiliriz dedi. Halk TV'de konuşan gazetecilerden bazıları ise bu açıklamadan sonra %5 idi %7'ye yaklaştı yani dedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saraylilar zaten meclis cogunlugunu kaybedecek. MHP'de baraj alti kalacak zaten. MHP muhalefette kalsaydi %20 alirdi da şu anda baraji gecmeleri bile mucize olur.

Mucize falan olmaz hocam anketler şehirlerde yapılıyor. Daha kırsal kesimlerde MHP'ye oy verecek olan insanlar vardır. Bende baraj altı kalmasını istiyorum ama %7'nin altında alacağını düşünmüyorum.

İnce umarım yine çekilip, hayal kırıklığına sebep olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yine diyorum umarım çekilmez ama CHP genel başkanlığı verilirse çekilebilir, seçmenine büyük hayal kırıklığı yaşatır, eğer çekileceksen seçime hiç girmeyeceksin, devlet işinde kişisel hırslar ve çıkarlar ile karar verilmez. Üyeler arasında bir oylama oldu, kendini aday yaptı ama rakibini kimse göremedi, maksat demokrasiyi hakim kılmaksa ortada tek aday var, oda kendisi, her halde birine mesaj veriyor.

AK Troller ve bot hesaplar Twitter'da “Eğer solcu olsaydım oyumu Muharrem İnce'ye verirdim” şeklinde algı operasyonlarına başlamışlar. AKP'nin amacı belli. Seçimi ikinci tura bırakmak için zorlamaya çalışıyorlar. Eğer başarırlarsa bir sonraki tura kadar türlü entrikalarla ve oyunlarla insanları korkutup Erdoğan'a oy vermeye mecbur bıraktıracaklar. Eğer Muharrem İnce'de gerçekten partisinin adında geçtiği gibi “Memleket” sevdası varsa adaylığından Kılıçdaroğlu lehine çekilme kararı alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı