Canım Çok Sıkkın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu devirde ahlaklı ve kibar olmak, "mal olmaktır" bazılarına göre. Bu yüzden senin ne yaşamına, ne tercihlerine, ne hobilerine saygı duyarlar. İllaki onlar gibi küfür edeceksin, kopya çekeceksin, öğretmene küfür edeceksin, futbol oynayacaksın. Anca öyle aralarına alırlar!

Ben zihniyetlerini gerçekten çok iyi biliyorum. O tip bir çocuk, liseye ilk başladığımda sınıfımda vardı. Çocuk daha santimetre, metre gibi şeyleri bilmiyordu. Öğretmen sordu, çocuk cevap veremeyince, "Dalga geçmiyorsun değil mi?" dedi. Öğretmenimiz resmen şok olmuştu. O derece boş ve aptallar. Muhtemelen bir süre sonra okuldan atılırlar veya birisiyle kavgaya girişip, bıçaklanırlar.

O çocukları okuldan attırmak istiyorsan olabildiğince sakin olmalısın. Bazen çok ayıp hareketler yapabiliyorlar. Onları utanmadan, sıkılmadan söyleyip, şikayet edersen ceza alırlar. Ben bunu hep denedim, hep işe yaradı.

Fen Lisesi olsun, Meslek Lisesi olsun, fark etmez. Dünyanın en boş insanlarına lisede denk gelirsin. Ama üniversiteye geçtiğinde her şey değişecektir. Çünkü üniversitede her şey çok daha farklı olacak. O zamana kadar dişini sık derim. Ha cidden normal, temiz ve iyi bir arkadaş arıyorsan, aralarında küfür etmeyen kim ise onunla arkadaşlık kur. Küfür etmeyen çocuk çok farklıdır ve kafadır.

O beyinsizler ile insan gibi konuşup, benden uzak durun diyeceksin. Eğer dinlemiyorlarsa, hala boş boş konuşuyorlarsa ağızlarına yüzlerine geçir. Kavga, olgun bir insanın hayatında hiçbir işe yaramaz. Ama karşındaki insan olgun değilse işe yarar. Yani hadlerini bildirmek gerekli. Ben sınıftaki sıra ile saldırmıştım. Bir gün beni çileden çıkartmışlardı ve bağırarak, çağırarak sınıftaki sıra ile ciddi ciddi saldırmıştım. Hangi kafayla yaptım bilmiyorum, ancak o günden sonra ciddi ciddi, "Dayı" diye hitap etmeye başlamışlardı bana. "Sınıfın reisi" denilen tipler vardır ya, sürekli herkes onun peşinde koşar. İşte o tip bile gelip, arada halimi hatırımı sorardı. Hatta "Abi" falan demeye başlamışlardı, niye abi diyorsunuz, dediğimde, "Biraz büyük gözüküyorsun." demişlerdi. Sen bir tane geçirsen yeter. Birde sesini yükseltip, hızlı, sert hareket edince adın deliye çıkar ve hiçbir serseri bulaşmaz sana. Deli derken, kontrolden çıkmış gibi davranacaksın kavga anında. Artık ondan sonrasında yanından geçerken saygıyla geçerler, o derece.

Tabi bu "suratına yumruğu geçirme" şeçeneği en son yapacağın şey. Şikayet et, uygun dille uyar, en sonunda olmuyorsa bunu dene. Ortamda kesici aletler, kalemin üzerine düşme gibi olaylar olmayacağından emin olduktan sonra küçük ama güçlü bir kavga çıkartıp, tek yumrukta kuzuya çevirebilirsin. Tabii öğretmenin olmadığı bir zamanda.

Benim içimde manyak yatıyormuş yahu. :D @ismael ben bu deli gücümü kullanıp, karanlık tarafa mı geçsem acaba? Ne demişler; "Dayak buldun mu at, yemek buldun mu ye." Yok ya, o söz tam olarak öyle değildi. :redface: :redface:

Şaka bir yana, yukarıdaki tavsiyelerimi dinle, aşağıdaki madde halinde oluşturduğum çıkış yollarını dene, en son iş kötektir. :) Sevgiler...

  • Öğretmenlerin ile arkadaşlık kurabilirsin. Saçmalamadığın ve çıkar için arkadaşlık kurmadığın sürece dünya üzerindeki en kafa insanlar, öğretmenlerdir diyebilirim. Ben, öğretmenlerimin okuduğu kitapları tanıyarak, onlarla iletişime geçiyordum.
  • Spora yazılıp, oradaki hocalar ile arkadaşlık kurabilirsin. Hem sosyalleşir, hem de sağlıklı olursun. Mutlaka denemelisin.
  • Okulun her hangi bir takımına katılabilirsin. Veyahut resim çizmeyi seviyorsan, çizimini geliştirip, okulunu temsil edebilirsin.

Bu arada hiçbir şekilde 1 gram bile toleransı hak etmeyen insanlara değer verme. Büyük hatalar affedilebilir değildir. Zorbalıkta en büyük yanlışlardan birisidir. Eğer o insanlara şans verirsen tepene çıkar, kendilerini tanrı sanmaya devam ederler. Gündelik hayatta selam bile vermeyeceğin tiplerin liseli versiyonları onlar. O yüzden o tarz insanlarla bağını tamamen kopar...bence. :)
 
Son düzenleme:
@AsjasFıdas1000 bende de bir deli gücü var, gel beraber o kabadayıları silelim o okullardan. :D Seninkine benzer bir olay bende yaşadım da sırayı kullanmadım.

Yemek buldun mu ye, dayak buldun mu kaç. :D Erkekliğin 9/10'u kaçmaktır. :D Baktın adamlar 5 kişi, sen teksin, o zaman tabii ki kaçmalısın.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

-Ziya Paşa

Şiddet bence de en son başvurulması gereken yöntem. Önce söz, olmadı sonra kötek.

Bence de dünyanın en boş insanları lisedeki öğrencilerdir. Bu nasıl bir işsizlik?

bu nasıl bir işsizlik.jpg
 
Şu söylediğin tipler her okulda var. Kendini bir şey sanan (küfür gerekiyor ama maalesef yasak) kanguru tipli veletler. Bunları takma bence. Kendi yoluna bak. Eğer sana bulaşmakta ısrar ediyorlarsa onlardan korkma. Sen de onların üstüne git. Bu kangurular korkudan besleniyor sanırım. Babadan oğla da nesiller.
Dediğim gibi onları takma. Bu arada hangi liseyi okuyorsun?
 
O tipler zaten okumada gözü yoksa ve rahatsızlık veriyorlarsa cezalandırılmalı hatta ileriye giden davranışlarında atılmalı okuldan. Sırf egolarını tatmin edecekler diye kimse bu tiplerin kabadayılığını çekmek zorunda değil.
 
Arkadaşlar merhaba, ben 16 yaşında lise 3'e giden bir öğrenciyim. Sınıf arkadaşlarım bana sürekli kötü davranıyor. İyimser bir insanım, kimse hakkında kötü bir şey düşünmem. Bana kötülük yapan bir insanı bile bir şekilde affederim. Yazı yazmayı çok seviyorum, boş zamanlarımda sürekli yazı yazarım. Yeraltı edebiyatı ile ilgili olsun, doğa üstü olaylar ile ilgili olsun. Geçmiş cuma da yazı yazarken sınıftan birisi geldi ve yazdığım kağıdı yırttı. Ne yapıyorsun diye bir tepki verdim tabii ki. Sert çıkışmadım, yalnızca sordum. 4 5 kişi üstüme gelmeye başladı. Bir sürü küfür, hakaret ve argo kelime duydum. Kabadayı tipli birisi dövecekmiş gibi üstüme geldi, geriye kaçtım biraz. Oyunlardaki Boss'lara benzeyen bir tipi var çünkü. Neden böyle oluyor, ben insanlara ne yapıyorum? Kimseye bir zararım yok. Kaç gündür bunu kafaya takıyorum. Oyun oynayacağım bu olay aklıma geliyor oyunu kapatıyorum. En çok sevdiğim ve keyif aldığım iş olan, kitap okumayı dahi gerçekleştiremiyorum. İnsanlarla etkileşim halinde mi olmam gerekiyor? Bu durumda bile kendimi sorguluyorum, hiçbirimiz hatasız değil çünkü. Belki istemeden bir şey yapmışımdır? Sorguluyorum ama bir şey gelmiyor aklıma... Yorgun bir haftanın sonuna geldim. Bir sürü yapacağım iş vardı hiçbirini yapmak istemiyorum. Canım çok sıkkın ve moral olarak Alt-Üst olmuş durumdayım. Pek ciddi bir insan değilim, ailemle hiç görüşmüyorum zaten. Her problemimi kendim çözmekten bıktım usandım. Biraz dinlenilmek istiyorum ve bu yüzden güzel insanlar olan, sizlere yazdım. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Dostum bunun için sana gerekli her türlü yardımı yapabilirdim istanbul civarında oturuyor olsaydın elbette.
Sana birkaç tavsiye vereyim güzel kardeşim lise 3'e giden birini ögretmenine veya idareden birine gitmesi seni daha kötü bir duruma getirecek onların gözünde.
Eğer dinlenmek istiyor isen bir terapiste psikologa falan gidebilirsin bu bir nebzede olsa içini dökmene yarıyacaktır.
Ailen bu hayattaki senin en önemli varlığın doğdugun andan itibaren onlarla berabersin onlarla mutlu olmaya onları kırmamaya üzmemeye çalış elinden geldiğince ailenle samimi ol bu sayede senin sıkıntılarını dertlerinide dinlemek isteyecekler.
Bir dövüş sporu ile ilgilenebilirsin. örnek vericek olursak benim en tavsiye ettiğim(Wing Chun,Muai Thai) bunların ikisi savunma yönünde gerçekten çok etkili sanatlar.
ayrıca bu sporlar sayesinde biraz sosyalleşmiş ve daha aktif bir hale gelmiş olacaksın. varsa başka bir sorunun yazabilirsin teşekkürler.
 
Tek ben değilmişim.
 
Sınıfını değiştir. Üniversite sınavına çalış. Bu tip davranışlarda bulunan insanlar saten zeki olmadığı için, sen zekanı kullanarak iyi bir bölüm kazanırsan bu tip insanlardan temelli kurtulurdun. Cahilliğin olduğu yerde şiddet fazla olur. Bunlar beynini kullanmaz genelde.;)
 
Yaşamıştım zamanında,ama durumlarımız çok farklıydı. Kesin çözümü var, kendini tanı, kendini tanı ki onlara kim olduğunu göster. Öğretmenlerime durumu bildirmiştim, kavga olursa sorumlusunun ben olmayacağımı ilettim. O andan sonra patlamayı bekledim, resmen bana bulaşsa da dövsem diyordum. Yaklaşık 2 gün sonra geldi gene cinler. Kantinin önünde üzerine çökerek ''Ya Allah'' ne salladıysam vurdum, her yumrukta biraz daha rahatladım. Tahmin edin bu kavga ettiğim kişi kimdi ? 6 yıldan beri dostum olan Serkan. Olay aklımıza geldikçe güleriz, sana tavsiyem o kişiyle arkadaş olmayı dene, tam olarak onlar gibi olmadan ayak uydur, yada döv :D Sana kalmış dostum, İyi şanslar.
 
Hocam heriflerin IQ seviyesi ayakkabı numaramdan küçük, kendinizi yıpratmayın. Her okulda olan bir kaç şerefsiz kişiler. En son çare olarak bam güm düşünülebilir ama siz kendinizi yıpratmamaya bakın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı