Canlı dersten hiçbir şey anlamıyorum

Ders süresi zaten 30 dakika hoca yoklama almaya kalksa (bazı hocalar ss alıyor katılan kişileri bazıları da tek tek soruyor) 5 dakika geçiyor. Ondan sonra ders anlatmaya başlıyor ekrana bir şeyler yazıyor yazdığı şeyler geç gelebiliyor ekrana ki bende öyle oluyor. O yazılar ekrana gelince bir yandan yazılanları anlamaya, bir yandan da hocanın o sırada dediklerini anlamaya çalışıyorum ya ses kesiliyo ya da sistem beni dersten atıyor. Bunun gibi daha birçok sorun yüzünden 30 dakika çok verimsiz geçiyor. Okullar açıkken sınıfta boş boş konuşanları bile özledim o kadar vahim yani durum :D.
 
Ben özel okula gidiyorum. Hafta içi her gün sabah 09.00-15.30 dersim var. Ama gerçekten de nafile, öğretmenlerin interneti kötü, benim internetim zaten kötü. ADSL internet ile 16 indirme, 1mbps yükleme zor alıyorum. Bu internet imkansızlıkları bitiriyor bizi başka birşey değil. MEB buna acilen çözüm bulmalı, yoksa tüm öğrenciler sınavlarda batıracak.
Zaten bu yapılan "uzaktan eğitim" veya "online eğitim" değil. Sadece ismi öyle.
 
Allah yardımcınız olsun. Öyle düşünüyorum ki %90 oranda insanlar sizinle aynı durumda. Ne disiplin var ne verim var. Psikolojik olarak zaten ayrı zor durum.

Benim tavsiyem canlı derslere bağlı kalmayın. YouTube üzerinde ders anlatan pek çok kanal var. Önce gidip canlı dersi izlersiniz ondan sonra YouTube'yi açıp oradan izlersiniz. Pekişmiş olur. Ben pek çok konuyu kitaplardan ve videolardan halletmiştim geçen sene hazırlanırken.
 

Geri
Yukarı