Canon 850D kamerada DSLR var mıdır?

Asiruhhhhh

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu kamerada DSLR var mıdır? Bazıları mor olan yeri sarı renkte kutuda kafam karıştı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-28 saat 13.16.10_72714268.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-28 saat 13.16.10_72714268.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 48
Arkadaşlar bu kamerada DSLR var mıdır? Bazıları mor olan yeri sarı renkte kutuda kafam karıştı.

Bu bir orta seviye DSLR makine ve DSLR'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.

DSLR olmadan derken ne demeye çalışıyorsun anlamadım.

Benim uzun yazımın burada ne işi var. :D

Evet bilmiyorum. Peki DSLR olmadan bilgisayara bağlayabilir miyim bu kamerayı hangisini almam daha iyi olur?
Öncelikle DSLR makineleri size açıklayalım. DSLR’nin tam açılımı “Digital Single Lens Reflex” olarak geçer. 2000 ve öncesinde kullanılan büyük SLR (Single Lens Reflex) makinelerin yerini almışlardır. Bu makinelerin içinde bir ayna sistemi bulunur ve bu nedenle daha büyük ve kaba bir yapıya sahiptirler.

Eğer modelin başında “D” harfi görüyorsanız, bu Canon’da genellikle DSLR makine olduğunu gösterir. Örneğin, 850D veya 1100D gibi modellerdeki “D” harfi, cihazın dijital DSLR olduğunu belirtir.

Aynasız makineler ise farklı bir kategoriye girer. Konu içerisinde bahsedilen M50 Mark II, aynasız bir makinedir. Bu tür makinelerde “Digital Single Lens Reflex” yani DSLR yapısındaki ayna sistemi bulunmaz. Bunun yerine “Mirrorless” yani aynasız olarak adlandırılırlar. Bu makinelerde ışık doğrudan sensöre yansır ve fotoğraf bu şekilde çekilir.

Eğer bir makine almayı düşünüyorsanız ve DSLR ile aynasız arasında kararsız kaldıysanız, M50 Mark II tercih etmeniz daha iyi bir seçenek olabilir. Özellikle işin ucunda video çekimi de varsa, aynasız modeller daha uygun olacaktır.

Son düzenleme:
Bu bir orta seviye DSLR makine ve DSLR'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.

Benim uzun yazımın burada ne işi var. :D

Öncelikle DSLR makineleri size açıklayalım. DSLR'nin tam açılımı “digital Single lens reflex” olarak geçer. 2000 ve öncesinde kullanılan büyük SLR (Single lens reflex) makinelerin yerini almışlardır. Bu makinelerin içinde bir ayna sistemi bulunur ve bu nedenle daha büyük ve kaba bir yapıya sahiptirler.

Eğer modelin başında “d” harfi görüyorsanız, bu Canon'da genellikle DSLR makine olduğunu gösterir. Örneğin, 850D veya 1100D gibi modellerdeki “d” harfi, cihazın dijital DSLR olduğunu belirtir.

Aynasız makineler ise farklı bir kategoriye girer. Konu içerisinde bahsedilen M50 mark II, aynasız bir makinedir? Bu tür makinelerde “digital Single lens reflex” yani DSLR yapısındaki ayna sistemi bulunmaz. Bunun yerine “mirrorless” yani aynasız olarak adlandırılırlar. Bu makinelerde ışık doğrudan sensöre yansır ve fotoğraf bu şekilde çekilir.

Eğer bir makine almayı düşünüyorsanız ve DSLR ile aynasız arasında kararsız kaldıysanız, M50 mark II tercih etmeniz daha iyi bir seçenek olabilir. Özellikle işin ucunda video çekimi de varsa, aynasız modeller daha uygun olacaktır.

Çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim peki sorum şudur ben M50 mark 2 kamerayı bilgisayarımda webcam olarak kullanabilir miyim? Bazı arkadaşlar usb2.0 olduğu için görüntü net olmadığını belirtmiş.

Çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim peki sorum şudur ben M50 mark 2 kamerayı bilgisayarımda webcam olarak kullanabilir miyim?
Evet, yapabilirsiniz. Özellikle yeni nesil aynasız makineler video işleri için oldukça iyidir ve webcam olarak da rahatlıkla kullanılabilir. Ancak her makine bu özelliği desteklemez. M50 ve M50 Mark II gibi modeller bu konuda destek sunar, dolayısıyla içiniz rahat olabilir.

Son olarak, eğer yalnızca fotoğraf çekimi için bir makine arıyorsanız, DSLR makineleri tercih etmeniz daha iyi olabilir. Çünkü aynasız makinelerin iç sistemleri, fotoğraf tutkunları tarafından zaman zaman daha yapay olarak nitelendirilebiliyor. Bende şahsi olarak 8 yıldır fotoğrafçıyım ama fotoğraf için DSLR makineler muazzam. Aynasızlar bu iş için bence çok uygun değil aslında uygun ama biraz yapay.

Evet, yapabilirsiniz. Özellikle yeni nesil aynasız makineler video işleri için oldukça iyidir ve webcam olarak da rahatlıkla kullanılabilir. Ancak her makine bu özelliği desteklemez. M50 ve M50 Mark II gibi modeller bu konuda destek sunar, dolayısıyla içiniz rahat olabilir.

Son olarak, eğer yalnızca fotoğraf çekimi için bir makine arıyorsanız, DSLR makineleri tercih etmeniz daha iyi olabilir. Çünkü aynasız makinelerin iç sistemleri, fotoğraf tutkunları tarafından zaman zaman daha yapay olarak nitelendirilebiliyor. Bende şahsi olarak 8 yıldır fotoğrafçıyım ama fotoğraf için DSLR makineler muazzam. Aynasızlar bu iş için bence çok uygun değil aslında uygun ama biraz yapay.
Hem fotoğraf video ve webcam olarak kullanmak istiyorum ücüde bi arada m50 mark 2 de olur 850d de görseldeki 2 lens dahil 850 d ye siz bana hangisini önerirsiniz bu şartlar altında?

Hem fotoğraf video ve webcam olarak kullanmak istiyorum ücüde bir arada M50 mark 2 de olur 850D de görseldeki 2 lens dahil 850 D ye siz bana hangisini önerirsiniz bu şartlar altında?
İki makine de webcam olarak kullanılabilir ve her ikisi de 4K 24 fps video çekebiliyor. Elbette M50 Mark II, bitrate açısından biraz daha iyi bir performans sunacaktır. Ancak aynasız makineler, genellikle daha fazla masraf demektir; çünkü lensleri oldukça pahalıdır. DSLR lenslerini adaptör ile aynasız makinelerde kullanabilirsiniz, fakat bu da ek masraf getirir ve her zaman ideal bir çözüm değildir.

850D’nin en büyük avantajı, yanında iki lensle birlikte gelmesi. Bu oldukça kârlı bir seçenek, çünkü iki lensin de faydasını çok iyi görebilirsiniz. Hatta bu lenslerden biri 50mm 1.4 lens, bu oldukça kaliteli bir seçim ve işinizi fazlasıyla görecektir. Sırf bu sebeplerle 850D’yi tercih edebilirim. Ancak paranız varsa ve lens toplarım diyorsanız, M50 Mark II yönünde bir tercih yapmanız daha mantıklı olur.

Kısaca, benim şahsi önerim 850D. Fotoğraf ve video açısından tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayacaktır.

İki makine de webcam olarak kullanılabilir ve her ikisi de 4K 24 FPS video çekebiliyor. Elbette M50 mark II, bitrate açısından biraz daha iyi bir performans sunacaktır. Ancak aynasız makineler, genellikle daha fazla masraf demektir; çünkü lensleri oldukça pahalıdır. DSLR lenslerini adaptör ile aynasız makinelerde kullanabilirsiniz, fakat bu da ek masraf getirir ve her zaman ideal bir çözüm değildir.

850D'nin en büyük avantajı, yanında iki lensle birlikte gelmesi. Bu oldukça kârlı bir seçenek, çünkü iki lensin de faydasını çok iyi görebilirsiniz. Hatta bu lenslerden biri 50mm 1.4 lens, bu oldukça kaliteli bir seçim ve işinizi fazlasıyla görecektir. Sırf bu sebeplerle 850D'yi tercih edebilirim. Ancak paranız varsa ve lens toplarım diyorsanız, M50 mark II yönünde bir tercih yapmanız daha mantıklı olur.

Kısaca, benim şahsi önerim 850D. Fotoğraf ve video açısından tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayacaktır.

Sanırım 850 D alacağım 24 bin TL shutter sayısıda 100 diyor arkadaş 5 ayda garantisi devam ediyor.

Vallaha kafam karıştı oturdum düşünüyorum :D biri çok şık güzel duruyor biri de çok iyi.
M50 MK2 shutter 2 k da fiyatı da 16 bin.
Görünüşe göre siz iki farklı konu açmışsınız ve elde bir de 250D seçeneği var. Eğer 250D alabiliyorsanız, zaten onu tercih edin. 850D ile aynı işlemciye sahip olsalar da, 250D küçük bir farkla daha iyi bir seçenek olabilir. Shutter ömrünün 2K olması çok da önemli değil. Örneğin, 390.000 shutterde olan bir Nikon D700 kullandığımı biliyorum ve buna rağmen cihaz mükemmel bir şekilde çalışmaya devam ediyordu önemli olan nasıl ve nerde kullanıldığıdır.

16 bin TL’ye M50 Mark 2 gayet iyi bir seçenek. Ayrıca, adaptör yardımıyla EF ve EF-S DSLR lensleri kullanabilirsiniz, böylece ucuza lens işini çözebilirsiniz. (Anca 1-2 tane) Ancak seçim tamamen size kalmış. Ben yine de 850D tarafındayım, çünkü yanında gelen lensler bu işin en büyük avantajı. Hele bir de 50mm f/1.4 USM lens var, bu tam bir nimet! :)

İki makine de webcam olarak kullanılabilir ve her ikisi de 4K 24 FPS video çekebiliyor. Elbette M50 mark II, bitrate açısından biraz daha iyi bir performans sunacaktır. Ancak aynasız makineler, genellikle daha fazla masraf demektir; çünkü lensleri oldukça pahalıdır. DSLR lenslerini adaptör ile aynasız makinelerde kullanabilirsiniz, fakat bu da ek masraf getirir ve her zaman ideal bir çözüm değildir.

850D'nin en büyük avantajı, yanında iki lensle birlikte gelmesi. Bu oldukça kârlı bir seçenek, çünkü iki lensin de faydasını çok iyi görebilirsiniz. Hatta bu lenslerden biri 50mm 1.4 lens, bu oldukça kaliteli bir seçim ve işinizi fazlasıyla görecektir. Sırf bu sebeplerle 850D'yi tercih edebilirim. Ancak paranız varsa ve lens toplarım diyorsanız, M50 mark II yönünde bir tercih yapmanız daha mantıklı olur.

Hocam bende yazın düğün çekmeye ve hobi için bir makine alacağım. Sosyal medya işiyle de uğraşıyorum. Sony A6500 mü yoksa A7 II mi almalıyım? Kararsız kaldım.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı