Casper C500 yüklü ses çıkış aygıtı yok

ibrahim45300

Megapat
Daha fazla  
Bugün laptoptan ses gelmedi, yüklü ses çıkış aygıtı yok diyor. Belki on sefer dravirları yükledim aynı format attım gene aynı, internet'ten her şeyi denedim yine yok, düzelmiyor. Aygıt yöneticisi falan hiçbir tepki vermiyor. Artık ses kartından şüpheleniyorum sadece ses kartını değiştirsen sorun düzelir mi? Bazı kişiler ses çipinden falan bahsediyor bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
Realtek HD Audio
Casper C500
Windows 8.1 single langaunge 64 bit

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 172
Bilgisayarım Yönete gir aygıt yöneticisi deyip bir daha foto atar mısın
sa. biraz geç oldu ama hala aynı sorun defalarca sürücüleri yükledim hiçbir şekilde düzelmiyor ses kartı solda değişebiliyor ama 2 tane usb var onlar çalışıyor hoparlör ve kulaklıktan ses gelmiyor ses kartının hoparlörle bi ilgisi varmı değiştirirsem sorun çözülürmü daha kötüsü ses chip diye birşey duydum onda bi sorun olabilirmi biraz karışık oldu ama açıkçası sürücüleri kabul etmiyor ne yüklersen yükle microsoft un bi sürücüsü görünüyor

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    126,5 KB · Görüntüleme: 188
  • 2.jpg
    2.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 176
tam anlayamadım ama genel bahsetmek isterim burada hoparlör gözüküyor mu?
408260

Orada da bir şey yok ise ya bilgisayar içinde kablosu çıkmıştır yada C500 serisinin driver sitesine gir ve oradan tüm driverlarını indir ve kurmanı öneririm .
Bide windows güncellemelerini unutma onunla ilgisi de olabilir.
Eğer ki bunların hiç biri işe yaramaz ise bilgisayar yönete gir ve bu yolu izle.
408265

Ve burada gördüğün uyarı veya hataların ss atmanı rica ediyorum.

tam anlayamadım ama genel bahsetmek isterim burada hoparlör gözüküyor mu?Eki Görüntüle 408260

Orada da bir şey yok ise ya bilgisayar içinde kablosu çıkmıştır yada C500 serisinin driver sitesine gir ve oradan tüm driverlarını indir ve kurmanı öneririm .
Bide windows güncellemelerini unutma onunla ilgisi de aynen hiçbir şey yok ses çipi diye birşey varmi ariza ondaysa iş kötü yoksa direk ses kartını değiştirecem 2.el ucuz 20 30 tl ye satiliyor çip le alakalı biseymi onu6 öğrenmek istiyorum

Casper Destek sayfasına girin. Cihazın altında SR ile başlayan seri numarasını açılan sayfanın en altındaki kutuya yazın. Kutunun yanındaki arama butonuna basınca altta sürücüler açılacak. Oradaki ses kartı sürücüsünü (ki bence hepsini) yükleyin. Yeniden başlattığınızda sorununuz çözülecektir.

Casper Destek sayfasına girin. Cihazın altında SR ile başlayan seri numarasını açılan sayfanın en altındaki kutuya yazın. Kutunun yanındaki arama butonuna basınca altta sürücüler açılacak. Oradaki ses kartı sürücüsünü (ki bence hepsini) yükleyin. Yeniden başlattığınızda sorununuz çözülecektir.
Yükledim kardeşim hepsi ni denedim olmuyor ses karti değişimi sorunu çözermi çok pahali bişey deil

Yükledim kardeşim hepsi ni denedim olmuyor ses karti değişimi sorunu çözermi çok pahali bişey deil
Cihazın içindeki ses kartını değişmek masraflı. Ucuza kim yapar bilemem. Ancak (cihazın garantisinin olmadığını varsayarsak) bir servise baktırmakta fayda var. Bazen BIOS'dan kapalı olabiliyor, bazen yazılımda yapılan bir hatadan dolayı bunlar olabiliyor. Servis kart bozuk derse ona göre işlem yapın.

Cihazın içindeki ses kartını değişmek masraflı. Ucuza kim yapar bilemem. Ancak (cihazın garantisinin olmadığını varsayarsak) bir servise baktırmakta fayda var. Bazen BIOS'dan kapalı olabiliyor, bazen yazılımda yapılan bir hatadan dolayı bunlar olabiliyor. Servis kart bozuk derse ona göre işlem yapın.
Tamam da benim anlatmak istediğim ses çipiyle ses kartinin bi alakasi varmi
Karti bende değiştiririm çip te bi sorun varmi onu anlamaya çalışıyorum ses çipi hakkinda bilgisi olan varsa yardım etsin

ses çipiyle ses kartinin bi alakasi varmi
Karti bende değiştiririm çip te bi sorun varmi onu anlamaya çalışıyorum ses çipi hakkinda bilgisi olan varsa yardım etsin
Ses kartının üzerindeki çip zaten sesin çıkmasını sağlayan çiptir. Adı üstünde ses çipi. Başka neyle alakası olabilir ki. Yalnız o kolay kolay bozulmaz. Şüphem o yüzden. Üstelik o çip arızalı olsa bile tek başına satılan birşey değildir. Zaten bir şekilde tek başına çipi bulmayı başarsanız bile anakarta zarar vermeden çıkarıp takmak ustalık ister. Ufak bir hatada cihazı çöpe çevirmeniz de mümkün.

Notebook'un ses kartını nasıl değiştireceksiniz? Entegre onlar?

Buradan da hiç kimse cihazı incelemeden "kesin olarak" çipin bozuk olup olmadığını söyleyemez. O nedenle servisin görmesini tavsiye ettim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı