Casper C600.7100-4L30T SSD desteği

BSahin

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar dostlar. Casper C600.7100-4L30T-B model dizüstü bilgisayarım var. Depolama ve RAM konusunda sıkıntı yaşıyorum ve yükseltme yapmam gerekiyor. AİDA64 raporumu ekte sunuyorum.

Öncelik olarak SSD+HDD kullanmam gerekiyor yani ekstra SSD portu olup olmadığını bilmiyorum, bilgisayarımın destekleyip desteklemediğini, hangi tür SSD desteklediğini bilmiyorum. Kısacası SSD takılabilir mi mevcut HDD sökülmeden bunu öğrenmek istiyorum.

İkincisi RAM değiştirmem gerekir mi? Performansı artırır mı? Bunlara da cevap verirseniz sevinirim. İyi akşamlar.

Dosya Ekleri

• Report.txt
    603,6 KB · Görüntüleme: 1.017
Son düzenleyen: Moderatör:
%100 demiyorum diğer arkadaşlar da kontrol etsin. Benim incelememe göre cihazda M2 portu yok. Dolayısıyla M2 SSD takılamaz. 1 tane SATA III portu görüyorum ona da zaten 500 GB 'lık bir 2.5 inç'lik bir HDD takılmış. Benim anladığım kadarıyla bu cihaza bir tane daha SSD veya HDD takamazsınız gibi duruyor. HDD'yi çıkarıp 2.5 inçlik SATA SSD takabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için başka yazan da olmamış. Casper olmasından dolayı ben de böyle düşünüyorum kapağı açıp baktırma şansım olmadı.

Uygun fiyatlı yüksek kapasiteli bir SSD bulursam mevcut HDD’yi aparatla taşınabilir bellek olarak kullanabilirim.

RAM için bir öneriniz var mı? RAM yuvası tek slot mu? Kaç MHz hızları destekler bilginiz var mıdır?

RAM'in 4 GB DDR4 2133MHz.

RAM için boş slot olup olmadığını öğrenmenin en iyi yolu cihazı açmak fakat bir tecrübeniz yoksa zorlanabilirsiniz. Onun için Speccy programını indirin link . Programı kurduktan sonra açın Sol kısımdan RAM'e tıklayın. Total memory slots kısmında 1 yazıyorsa sadece tek slota sahipsiniz demektir.

RAM'in 4 GB DDR4 2133MHz.

RAM için boş slot olup olmadığını öğrenmenin en iyi yolu cihazı açmak fakat bir tecrübeniz yoksa zorlanabilirsiniz. Onun için Speccy programını indirin link . Programı kurduktan sonra açın Sol kısımdan RAM'e tıklayın. Total memory slots kısmında 1 yazıyorsa sadece tek slota sahipsiniz demektir.

Total Slots 2 olarak görünüyor, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ancak anlamadığım neden 2133 MHz olduğu halde 1064 MHz değerini gösteriyor?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    42,7 KB · Görüntüleme: 377
Total Slots 2 olarak görünüyor, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ancak anlamadığım neden 2133 MHz olduğu halde 1064 MHz değerini gösteriyor?

DDR : Double Data Rate çift veri hızıyla çalışıyor dolayısıyla hızını hesaplamak için 2 ile çarpmanız gerekiyor MHz ' yi.

Benim laptop'ta 1000 küsür görünüyordu sonradan senin gibi öğrendim. Görev yöneticisini açıp " Performans - Bellek " kısmına tıklarsan oradan görebilirsin hızını :)
Bu arada eğer RAM alacaksan önce kasayı aç laptop'ın ne olur ne olmaz diye kontrol et 1 slot daha olup olmadığını :))

Evet temkinli olmakta fayda var. Bu tip şeyleri yapmadan önce detaylı araştırma yaparım genelde, sağolun serviste kontrol ettireceğim :)

Evet temkinli olmakta fayda var. Bu tip şeyleri yapmadan önce detaylı araştırma yaparım genelde, sağolun serviste kontrol ettireceğim :)
Aslında çok çok basit işlemler fakat hiç tecrübeniz yoksa tedirgin olmanız normal. Bence dikkatli şekilde kendiniz yapın derim, bir yerden başlamak gerek. Hoşçakalın.

Hocam izninle bir soru daha sorabilir miyim? Bugün laptop'ın içini açtım. Programdaki gibi 2 ram yuvası var birisi boş duruyor. Ancak kapatmadan önce resmini çekmiştim. Dikkatimi çeken bir şey var resimde aklıma takıldı. Boş bir yuva var ve bana M.2 SSD yuvası gibi geldi. Yorum yapabilir misin resimden anlaşılır mı? Ya da Aida64 raporunda görünebilir mi? Resmi ekliyorum. Kastettiğim yer sağda fanın hemen altında görünen boşluk.

Dosya Ekleri

• IMG_6558.JPG
    IMG_6558.JPG
    1,2 MB · Görüntüleme: 356
  • IMG_6559.JPG
    IMG_6559.JPG
    1,2 MB · Görüntüleme: 402
Evet Anakartın üzerinde M.2 SSD portu var gerçekten görünce şaşırdım olacağını hiç sanmazdım. Böylelikle HDD ve SSD kullanabileceksiniz. Geriye öğrenilmesi gereken tek bir şey kaldı SSD Sata mı yoksa NVMe mi. Cihazın altındaki seri numarasını veya model numarasını yazarsanız bir araştıralım büyük ihtimalle sata'dır ama araştıralım.
IMG_6559.JPG

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı