Casper Excalibur G650 Ani FPS Düşüşü Sorunu

EmirhanCanbaz

Hectopat
Casper Excalibur G650 Core İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB-1TB+128GB SSD-15.6''-GTX1050 4GB-W10 gaming laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarımı eylül 2017'de aldım. PUBG HDD'ye kurulu. Orta seviye ayarlarda PUBG oynarken 65-70 FPS değerleri elde ediyorum. Oyun oynarken sürekli bilgisayarım şarjda oluyor. Düne kadar herhangi bir sıkıntım yoktu. Dünden itibaren her oyunda sürekli aniden FPS'im 3'e düşüyor ve ALT+TAB yapıp tekrar ekrana getirmeden düzelmiyor. Çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update güncellemelerini kontrol et.
Oyun oynarken arka planda herhangi bir uygulama çalıştırma. Eğer tarayıcı v.b açacaksan simge durumuna küçültmeden oyuna giriş yapma.

Bakım yönergelerini uygula.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Bağlantıdaki sürücüleri yükle.
Intel Chipset Sürücüsü - INF Update Utility
Intel Rapid Storage Version: 16.0.2.1086 (Latest)

Oyunların dosyalarını doğrulama işlemini gerçekleştir.
Verify Integrity of Game Files - How To's - Veri Tabanı - Steam Support

SSD Firmware güncellemesi olup olmadığını kontrol et.

Dediğiniz işlemleri sırasıyla yaptım. Fakat "temp, %temp%, prefetch" klasörünün içerisindeki verileri temizleme işleminde bazıları programların kullandığından dolayı silinemedi. Sorunun hala devam ediyor. Eskisi kadar sık olmasa da her oyunda yine bir iki defa aynı sorun ortaya çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı