Casper Excalibur G770 Minecraft'ta düşük FPS

Woalkhin

Picopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün Casper Excalibur G770 satın aldım. Minecraft gibi kare bir oyunda bile düşüğe yakın orta ayarlarda 80-90 FPS'in üstüne çıkmıyor (Görüş Mesafesi: 4) Tek oyun Minecraft'ı yükledim daha. Valorant yüklesem daha düşük alacak sanırım. Bunu nasıl düzeltebilirim? Ve GTX 1650 Ti var ama Intel HD Graphics gözüküyor Minecraft'ta F3'e basınca. DxDiag programında da birinci görüntü olarak Intel HD Graphics, ikinci görüntü olarak GTX 1650 Ti çıkıyor. Bunu düzeltmem gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl düzeltebilirim? Yazarsanız sevinirim.

Hocam bilgisayarınızın tam özelliklerini atar mısınız.
RAM : 8 GB
Ekran Kartı : GTX 1650 Ti 4 GB
İşlemci : Intel Core I5 10300H 2.50GHz
İşletim Sistemi : Windows 10 Home 64 Bit
SSD : 480 GB
Bu videoyu uygulayın. Muhtemelen NVIDIA kart üzerinden çalışmadığı için böyle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTX 1650 Ti ile çalıştırıyorum.

RAM: 8 GB
Ekran Kartı: GTX 1650 Ti 4 GB
İşlemci: Intel Core i5 10300H 2.50GHz
İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 Bit
SSD: 480 GB

Gerçekten özelliklere göre gayet düşük FPS alıyorsunuz. Oyuna girdiğinizde görev yöneticisini açıp "Performans" kısmından 2. yani GTX 1650Tİ olan GPU'nun kullanım değerlerini bakar mısınız.
RAM : 8 GB
Ekran Kartı : GTX 1650 Ti 4 GB
İşlemci : Intel Core I5 10300H 2.50GHz
İşletim Sistemi : Windows 10 Home 64 Bit
SSD : 480 GB

Kullandığınız texture pack'den kaynaklı olabilir mi?

Gerçekten özelliklere göre gayet düşük FPS alıyorsunuz. Oyuna girdiğinizde görev yöneticisini açıp "Performans" kısmından 2. yani GTX 1650Tİ olan GPU'nun kullanım değerlerini bakar mısınız.

Texture packi çıkarttım aynı.
Bakacağım. Bakınca atarım size SS’i.

Garip gözüküyor.
NOT: Oyundaki girdiğim sunucunun lobisindeydim bu SS'i çekerken.
NVIDIA Denetim Masası'na tıklayınca gelen pencere:

Yolladım buyrun.
2 SS birden var biri NVIDIA denetim masasını açınca çıkan pencere, diğeri ise GPU'nun kullanım değerleri.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    22,6 KB · Görüntüleme: 71
  • sdsd.PNG
    sdsd.PNG
    43,7 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Texture packi çıkarttım aynı.
Bakacağım. Bakınca atarım size SS’i.

Garip gözüküyor.
NOT: Oyundaki girdiğim sunucunun lobisindeydim bu SS'i çekerken.
NVIDIA Denetim Masası'na tıklayınca gelen pencere:

Yolladım buyrun.
2 SS birden var biri NVIDIA denetim masasını açınca çıkan pencere, diğeri ise GPU'nun kullanım değerleri.
Hocam o yazılım sözleşmesini onaylayın. Ekran kartı kullanımınız güzel harici ekran kartını kullanıyor. O yazılımı onaylayarak 3d ayarların yönetilmesi kısmına gelip kaliteden performansa çekin uygula deyip bilgisayarı yeniden başlatın.

Hocam o yazılım sözleşmesini onaylayın. Ekran kartı kullanımınız güzel harici ekran kartını kullanıyor. O yazılımı onaylayarak 3d ayarların yönetilmesi kısmına gelip kaliteden performansa çekin uygula deyip bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarıma zarar vermez değil mi bu işlem?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı