Casper Excalibur G770 nasıldır?

Yanimda telefonum olmadigi icin kendi bios'umu cekemedim ama bu fotograftaki ile ayni yerde. Eger bulamazsaniz Gorev yoneticisi>servisler> sol tus servislere git> sonra i harfine basarak bu servisi bulun ve varsa kapatin. Eki Görüntüle 436301Eki Görüntüle 436302

Bu arada test sirasinda laptopun performans modu gibi ozellikleri varsa hepsini acin.

MSI ya da Monster gibi grafikli arayuz ise maalesef sekme sekme gezip arayacaksiniz. Ama genelde advanced ya da configuration bolumunde oluyor.
Servisi disable dedikten sonra sol tus stop diyin. Bilgisayari resetlemeden test yapin.

Testleri Game Mode seçeneği açıkken yaptım. Yarın bu dediğiniz ayarı kapatıp tekrar test yapacağım.

Bu kadar serin çalışması mümkün değil, arkadaşlar haklı. Mesajı incelerken 80 derece üstünü bekliyordum ama öyle bir durum göremedim ilginç gerçekten.

Yanimda telefonum olmadigi icin kendi bios'umu cekemedim ama bu fotograftaki ile ayni yerde. Eger bulamazsaniz Gorev yoneticisi>servisler> sol tus servislere git> sonra i harfine basarak bu servisi bulun ve varsa kapatin. Eki Görüntüle 436301Eki Görüntüle 436302

Bu arada test sirasinda laptopun performans modu gibi ozellikleri varsa hepsini acin.

MSI ya da Monster gibi grafikli arayuz ise maalesef sekme sekme gezip arayacaksiniz. Ama genelde advanced ya da configuration bolumunde oluyor.
Servisi disable dedikten sonra sol tus stop diyin. Bilgisayari resetlemeden test yapin.

Tekrar gittim teknosaya fakat biosta ve servislerde o ismi bulamadım. Tekrar test yapayım dedim. İşlemci 2.8 GHz yi geçmiyor bu yüzden 70 dereceye ulaşmıyor galiba. İnternette yine kullanıcı yorumlarına baktım bakmaz olaydım Casper’dan memnun bir adam mı olmaz ? Herkes vay edendim çöp vay efendim 6-7 ay sonra sorun çıkartıyor. İnsanın alası gidiyor doğru söylemek gerekirse. Keşke Monster Notebookuda test etme şansım olsa.

Hocam monster notebook'u daha once kullandim. Monster Abra A5 16.1 inceleme - Technopat Sosyal
Performans olarak memnun kaldim. 2143pts su ana kadar i5 9300H'den aldigim en yuksek puandi. Ki bu sadece 50mv undervoltlu hali. Lenovoda max 2114pts alabildim 124mv cache 250mv core undervoltu olmasina ragmen.
Cinebench.png

Hocam monster notebook'u daha once kullandim. Monster Abra A5 16.1 inceleme - Technopat Sosyal
Performans olarak memnun kaldim. 2143pts su ana kadar i5 9300H'den aldigim en yuksek puandi. Ki bu sadece 50mv undervoltlu hali. Lenovoda max 2114pts alabildim 124mv cache 250mv core undervoltu olmasina ragmen.Eki Görüntüle 436378
Dostum vazgeçtim Casper’dan yarın Monster sipariş edeceğim. Monster Abra A5 V15.1.4 Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu modeli alacağım.
Monster abra a5 V15.1.4 sipariş edildi. Geldiğinde inceleme yapacağım. @retiredtechnpt

5500-5500 TL bandında laptop bakıyordum G770 modelini takip altına almıştım. Adam akıllı bir inceleme yoktu ve beni de tedirgin etmişti. Teknoseyir incelemiş ürünü. Bu konuya denk gelecekler için linki bırakıyorum.

Şahsi yorumum olarak aslında alınabilir bir bilgisayar olmuş.

İnceleme Linki :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FPS'ler normal gozukuyor ama islemcinin 2.8 civarinda calismasi biraz akli kurcaliyor. Cinebench sirasinda arkadasta demisti islemci hizlanmadigi icin isinmiyor diye. Islemcinin 3.5-4GHz'de stress testi ya da benchmarkta calistigini gormeden direkt onermezdim. Yanliz teknoseyirin incelemesi kusursuz olmasada guzel olmus. Sadece CS gibi islemciye onem veren bir oyunda MSI after burneri kapatmasalar daha guzel olurmus.

FPS'ler normal gozukuyor ama islemcinin 2.8 civarinda calismasi biraz akli kurcaliyor. Cinebench sirasinda arkadasta demisti islemci hizlanmadigi icin isinmiyor diye. Islemcinin 3.5-4GHz'de stress testi ya da benchmarkta calistigini gormeden direkt onermezdim. Yanliz teknoseyirin incelemesi kusursuz olmasada guzel olmus. Sadece CS gibi islemciye onem veren bir oyunda MSI after burneri kapatmasalar daha guzel olurmus.
İncelemedeki işlemci testinde ortalama 3.8Ghz elde edilmiş ki bu değerin 6 çekirdekli bir işlemci için şimdilik gayet normal olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşın dediği 2.8Ghz benim de kafamı karıştırdı doğrusu. Ancak 2.8Ghz'de işlemci ısınmıyor demişti. İncelemedeki testte 90 dereceleri gören işlemci sıcaklığından bahsediliyor. Bu da şunu gösteriyor : Isınsa bile oraya çıkabiliyor.

90 dereceler bugün laptoplar için normal diyebileceğimiz değerler diye düşünüyorum. Undervolt işlemiyle bu sıcaklıklar daha aşağıya da çekilebilir.

Açıkçası bu fiyat bandında laptop arayan benim kafamı bu model fazlasıyla karıştırdı. Şuan almayı bile düşünüyorum😃

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı